Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014 11:50

Η Συμβολαιακή Γεωργία στο Δήμο Αμυνταίου

Μία ιδιαίτερα σημαντική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου με αντικείμενο την εφαρμογή προγράμματος συμβολαιακής γεωργίας στην περιοχή μας.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Μάκη Ιωσηφίδη συμμετείχαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Μακεδονίας της Τράπεζας Πειραιώς κ. Σάββας Ελευθεριάδης και στελέχη της Τράπεζας, ο Αντιπεριφεριάρχης Αναπτυξιακού Σχεδιασμού και Πρωτογενούς Τομέα κ. Χρήστος Ευαγγέλου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι αγροτών και πολίτες.
Στην πρώτη αυτή συνάντηση εξηγήθηκε το πλαίσιο και το αντικείμενο του προγράμματος συμβολαιακής γεωργίας, που η Τράπεζα Πειραιώς έχει εφαρμόσει πιλοτικά με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα για τους γεωργούς.
Προϋπόθεση για την εφαρμογή του προγράμματος είναι η ύπαρξη συμβολαιακής σχέσης μεταξύ αγρότη και επιχείρησης που απορροφά τα αγροτικά προϊόντα. Μέσω του προγράμματος της συμβολαιακής γεωργίας οι αγρότες χρηματοδοτούνται αποκλειστικά για καλλιεργητικές και όχι άλλες δαπάνες, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζεται η απορρόφηση των αγροτικών προϊόντων μέσω των συμβεβλημένων επιχειρήσεων, που επίσης χρηματοδοτούνται από την Τράπεζα, προκειμένου να αποπληρώσουν άμεσα την αγορά των αγροτικών προϊόντων.
Ο αγροτικός κόσμος της περιοχής του Αμυνταίου αναμένεται να αποκομίσει σημαντικά οφέλη από την εφαρμογή του προγράμματος συμβολαιακής γεωργίας και για το λόγο αυτό θα σχεδιαστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενημέρωσης για να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους αγρότες της περιοχής μας να ενημερωθούν και να αξιοποιήσουν το πολύτιμο αυτό χρηματοδοτικό εργαλείο.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014 12:03