Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 18:01

Διαμαρτυρία των κατοίκων στους Ανάργυρους. Περιθώριο έως το τέλος του μήνα για να ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση για την απαλλοτρίωση του οικισμού

του Σπύρου Κουταβα

Περιθώριο στην κυβέρνηση  μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη, προκειμένου να φέρει την τροπολογία στην βουλή που να ρυθμίζει το θέμα της απαλλοτρίωσης του οικισμού των Αναργύρων έδωσαν οι κάτοικοι οι οικισμού.  Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε

σήμερα στους Ανάργυρους οι κάτοικοι ζήτησαν από τους βουλευτές, τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο Αμυνταίου να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για την απαλλοτρίωση και μετεγκατάσταση του οικισμού, ενώ εξέφρασαν την αγωνία και τον φόβο  για την ζωή τους από την παραμονή τους στον οικισμό  μετά και από τις προειδοποιητικές δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΣΠ Ενθύμιου Λέκκα για άμεση εκκένωση του ενόψει των βροχών του Φθινοπώρου.

Ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης μετέφερε στους κατοίκους την διαβεβαίωση του  Γιώργο Σταθάκη ότι η τροπολογία της απαλλοτρίωσης των Αναργύρων θα ρυθμιστεί νομοθετικά προς το τέλος του μήνα όταν θα έρθει προς συζήτηση στη βουλή το θέμα των αυθαίρετων. Ο κ. Καρυπίδης επανέλαβε ότι έχει στείλει επιστολή στην διοίκηση της ΔΕΗ όπου της ζητά στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης να αναλάβει προσωρινά το κόστος της πληρωμής των ενοικίων, 45 οικογενειών που θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν το χωριό όταν αποφασιστεί η εκκένωσή του. Ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχει συμφωνία σε προφορικό επίπεδο και κάλεσε τους κατοίκους να αρχίσουν απο τώρα να ψάχνουν για την εξεύρεση στέγης.

Ο  διευθυντής λειτουργικής υποστήριξης του ΛΚΔΜ Δημήτρης Ζαραφίδης μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ανέφερε ότι η ΔΕΗ δεν έχει λάβει καμία απόφαση για την πληρωμή του κόστους των ενοικίων των υπόλοιπων κατοίκων του οικισμού πέρα από την αρχική απόφαση για την πληρωμή του ενοικίου των  30 οικογενειών των οποίων τα σπίτια βρίσκονται εντός της κόκκινης ζώνης.

Ο Μητροπολίτης Φλώρινας Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος δήλωσε ότι η εκκλησία είναι παρούσα και δίπλα στο πόνο των κατοίκων και κάλεσε τους αρμοδίους να θέσουν τέλος στην αγωνία τους.

Ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ Κωσταντίνος Σελτσας εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση  στο θέμα της νομοθετικής ρύθμισης για την απαλλοτρίωση του οικισμού, τόνισε ότι θα είναι στο πλευρό των κατοίκων έως ότου να δικαιωθούν ενώ διαφώνησε για την επιλογή τους να επιλέξουν διαφορετικό νομό από αυτό της Φλώρινας ως τόπο μετεγκατάστασης. 

Ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης δήλωσε ότι εάν η κυβέρνηση δεν λύσει με νομοθετική ρύθμιση το πρόβλημα των Αναργύρων έως το τέλος  Σεπτεμβρίου τότε θα φέρει το θέμα προς συζήτηση στην βουλή ο πρόεδρος  του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τέλος ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Μίμης Δημητριάδης υποσχέθηκε στους κατοίκους ότι η κυβέρνηση θα φέρει όπως έχει υποσχεθεί προς ψήφιση την ρύθμιση στην βουλή και ότι όλα τα προβλήματα των επαγγελματικών μηχανημάτων, εργαλείων και επιχειρήσεων που θα πρέπει να μετακινηθούν θα διευθετηθούν με αποφάσεις των υπηρεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης.

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 18:09