Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 13 Μαϊος 2021 10:01

Ένα βήμα πιο κοντά στην άνοιγμα της Συνοριακής διάβασης Λαιμού Πρεσπών

Μετά την τηλεδιάσκεψη της Ελληνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, στην οποία προέδρευσε  ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, και κατόπιν  συνεννόησης με τον υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, ανακοινώθηκε ότι η ΑΝΚΟ ΑΕ θα αναλάβει να συντάξει το φάκελο των μελετών για την κατασκευή των κτιρίων του Τελωνείου, του Αστυνομικού σταθμού και των βοηθητικών χώρων και ακολούθως την πρόταση αυτή θα υποβάλλουν από κοινού η Ελλάδα και η Βόρεια Μακεδονία στο πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG. 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μέχρι τέλος Μαΐου, έχουν προγραμματιστεί δύο συναντήσεις ανάμεσα στις Κοινές Επιτροπές Εμπειρογνωμόνων και τα εταιρικά σχήματα των δύο Κρατών, όπου θα οριστικοποιηθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες του έργου και τα στάδια χρηματοδότησης του έργου.  

Ο Σταύρος Καλαφάτης χαρακτήρισε «ως έργο στρατηγικής σημασίας τη λειτουργία της μεθοριακής διάβασης, και τόνισε ότι το υπουργείο θα συνδράμει στην ολοκλήρωση τεχνικών και διαχειριστικών εργασιών με το πιο έμπειρο προσωπικό που διαθέτει ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Ιωάννης Κιοσές τόνισε ότι  «η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα προχωρήσει στην κατασκευή δρόμου περίπου 3,5χλμ. που θα συνδέει τη συνοριακή διάβαση με την Τοπική Κοινότητα Λαιμού του Δήμου Πρεσπών, προϋπολογισμού περίπου 2 εκ. ευρώ».

Ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης τόνισε ότι «η συνοριακή διάβαση αποτελεί έργο πνοής για την Πρέσπα και ο Δήμος θα στηρίξει με κάθε τρόπο την υλοποίησή του».

Από την πλευρά  της ΑΝΚΟ Α.Ε. λεπτομέρειες του έργου παρουσίασε ο Διευθυντής Μελετών Ιωάννης Γκίνης.

Η τηλεδιάσκεψη που έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με συντονιστή τον Γενικό Γραμματέα Κωνσταντίνο Τσουβάλα.  

πΗΓΗ:απε μπε |Σ ΚΟΥΤΑΒΑς

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Μαϊος 2021 10:04