Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 18 Μαϊος 2021 16:34

Oι κάτοικοι του Νυμφαίου σταμάτησαν σκαπτικά μηχανήματα εταιρείας για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών

«Μπλόκο» σε σκαπτικά μηχανήματα εταιρίας που προσπάθησαν να ανοίξουν δρόμο στο δάσος του Νυμφαίου για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών,

έκαναν οι κάτοικοι του παραδοσιακού ορεινού  χωριού. Πενήντα άτομα όλων των ηλικιών απέκλεισαν με τα αυτοκινητά τους το δρόμο προς το δάσος εμποδίζοντας την πρόσβαση των μηχανημάτων για την διάνοιξη δρόμων για την κατασκευή του Αιολικού πάρκου. Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Γιάννης Ιατρίδης ιδιοκτήτης ξενώνα και κάτοικος της περιοχής «η εταιρία σκοπεύει να εγκαταστήσει αρχικά 5 ανεμογεννήτριες και στην συνέχειας άλλες 4 στο βουνό "Προφήτης Ηλίας" που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το καταφύγιο του Αρκτούρου αλλά και του οικισμού του Νυμφαίου». Όπως τόνισε «δεν είναι μόνο ότι θα βλέπουμε αυτά τα μεγαθήρια ακριβώς απέναντι από το χωριό μας, αλλά είναι τόσο κοντινή η απόσταση που θα ακούμε και τον ήχο των περιστρεφόμενων πτερύγων τους».

Ο συγκεντρωμένοι μάλιστα αναφέρουν στο ΑΠΕ ΜΠΕ κι ένα περίεργο περιστατικό για το οποίο όπως σημειώνουν «χρήζει διερεύνησης από τον ΕΟΤ». Δηλώνουν ότι στο σημείο της κινητοποίησης τους εμφανίστηκε κατά δήλωσή της υπάλληλος του ΕΟΤ από το γραφείο του Οργανισμού στην Κοζάνη, προσκομίζοντας έγραφα για το νόμιμο των ενεργειών και εργασιών που επιθυμεί να προβεί η εταιρία, ζητώντας παράλληλα από τους κατοίκους να αποχωρήσουν άμεσα από το σημείο. Προς στιγμήν όπως ανέφερε ο κ. Ιατρίδης «ανέβηκαν οι τόνοι», με τους κατοίκους να αναφέρουν το περιστατικό στην αρμόδια διεύθυνση του Οργανισμού αλλά και του υπουργείου Τουρισμού, ενώ ζητήθηκε από την συγκεκριμένη κυρία να εξηγήσει «πως από υπάλληλος του ΕΟΤ βρίσκεται στην θέση να εκπροσωπεί ιδιωτική εταιρία που θέλει να καταστρέψει το δάσος του Νυμφαίου με την κατασκευή του Αιολικού πάρκου».

Τέλος ο κ. Ιατρίδης ανέφερε ότι ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης και παλαιός κάτοικος του Νυμφαίου Γιάννης Μπουτάρης ηγείται όχι μόνο της προσπάθειας που ξεκίνησαν οι κάτοικοι με το μπλόκο στα μηχανήματα της; Εταιρίας, αλλά και στο δικαστικό αγώνα που ξεκινά με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και την ανάκληση της άδειας για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

Στο σημείο βρίσκονται και δύο περιπολικά της αστυνομίας από το Αμύνταιο.

σπυρος Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Μαϊος 2021 16:51