Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 19 Μαϊος 2021 10:05

"Μπλόκο" των κατοίκων του Νυμφαίου στις ανεμογεννητριες- Οταν ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωνε η δυτική Μακεδονια μπορεί να ακολουθήσει τον ενναλακτικό δρόμο του Νυμφαίου.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη στο χωριό που οι κάτοικοι του Νυμφαίου έχουν αποκλείσει τα μηχανήματα της εταιρίας που θελει να ανοίξει δρόμους

στο δασος για την κατασκευή Αιολικού πάρκου, ενω νωριί τοι πρωϊ ενα νεο σκαπτικό μηχάνημα της εταιρίας εφθασε στο σήμειο αλλα εμποδίστηκε εκ νέου απο τους κατοίκους. Οπως αναφέρουν οι κάτοικοι η εταιρία εχει πρσφύγει στον Εισαγγελέα Φλώρινας οπου ζητά να διευκολυνθεί το έργο της εταιρίας ενω απο την πλευρα τουςε οι κάτοικοι με την αρωγή κια υποστήριξη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιαννη Μπουτάρη θα ζητήσουν την ακύρωση του έργου.

Ο τότε υπουργός Ενέργειας κος Χατζηδάκης τον Φεβρουάριο του 2020 επισκέφθηκε την Τ.Κ. Νυμφαίου κα ιπροσπάθησε ενόψει της απολιγνιτοποίησης να προβαλλει τα πρασινα χαρακτηριστικά της γραφικης κοινότητας με την ηπια αναπτυξη και τον Αγροτουρισμό. Ο κ. Χατζηδακης περπάτησε στα γραφικά του σοκάκια και ξεναγήθηκε στην ιστορική εκκλησία του Αγ. Νικολάου και την «Νίκειο Σχολή», έδρα του «ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ», δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από τον ιστορικό οικισμό και τόνισε: «Επισκέπτομαι το Νυμφαίο, έναν θαυμάσιο τουριστικό προορισμό και το καταφύγιο της αρκούδας και του λύκου, της οικολογικής οργάνωσης του «ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ» που τα προστατεύει, θέλοντας να δείξω σε όλη τη Δυτική Μακεδονία ότι υπάρχουν και μπορεί να υπάρξουν και άλλες εναλλακτικές δραστηριότητες πέραν του λιγνίτη, όπως ο  αγροτουρισμός, η εναλλακτική γεωργία, κ.α. Η Δυτική Μακεδονία έχει μέλλον».

Το ερώτημα είναι εαν με τις 9 ανεμογεννήτριες στα 1000 μετρα απο το χωριό υπηρετούνται οι ισχυρισμοί του υπουργού η ολα ανήκουν στο συνηθες φαινόμενο της επικοινωνιακής φούσκας που εσχάτως επιδίδονται οι κυβερνητικοι αξιωματούχοι 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Μαϊος 2021 10:50