Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2021 13:49

To δικαστήριο της Φλώρινας ανακάλεσε την παύση εργασιών στο υπό κατασκευή Αιολικό πάρκο στο Νυμφαίο

Το δικαστήριο της Φλώρινας με σημερινή του απόφαση ανακάλεσε την προσωρινή διαταγή αναστολής των εργασιών της εταιρίας

που κατασκευάζει το αιολικό πάρκο στην θέση Αετοράχη Νυμφαίου ενώ την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, που προσέφυγαν οι Περιβαλλοντικές οργανώσεις και οι κάτοικοι του Νυμφαίου, την προσδιόρισε για  τις 8 Ιουλίου 2021.

Πριν από δέκα ημέρες οι κάτοικοι του Νυμφαίου εμπόδισαν την διέλευση μηχανημάτων της εταιρίας για την κατασκευή Αιολικού πάρκου, ενώ δύο Σύλλογοι του Νυμφαίου και οι Περιβαλλοντικές οργανώσεις «Αρκτούρος» και «Καλλιστώ» προσέφυγαν στην δικαιοσύνη καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας να σταματήσουν οι εργασίες κατασκευής του Αιολικού πάρκου καθότι η περιοχή είναι βιότοπος της Αρκούδας και ότι το πάρκο γειτνιάζει με περιοχή natura.

Ως προς το θέμα της ανάκλησης της απόφασης που προέβλεπε παύση εργασιών έως την δίκη των ασφαλιστικών μέτρων, το δικαστήριο έλαβε υπόψιν τις απαντήσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς τους προσφεύγοντες κατοίκους ότι θα γίνουν πρόσθετες μελέτες που θα περιλαμβάνουν τόσο τις αναφορές των περιβαλλοντικών οργανώσεων αλλά και των Συλλόγων του Νυμφαίου και έκρινε ότι παράλληλα μπορούν να ξεκινήσουν οι προκαταρκτικές εργασίες κατασκευής του Αιολικού πάρκου.

Η απόφαση του δικαστηρίου δεν ικανοποίησε τους κατοίκους του Νυμφαίου που αυτήν την ώρα συγκεντρώνονται στο σημείο από όπου θα διέλθουν τα σκαπτικά μηχανήματα της εταιρίας.   

Σπυρίδων Κουταβάς

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2021 13:58