Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021 11:23

"Την δημιουργία δικτύου Ποδηλατοδρόμων που θα συνδέουν τα Οινοποιία της περιοχής της δυτικής Μακεδονίας" πρότεινε ο υφ Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος

Την πρόθεση του Υπουργείου Μεταφορών μετά και από την συμφωνία του υπουργείου Τουρισμού να υποστηρίξει την ανάπτυξης δικτύου ποδηλατοδρόμων που θα συνδέουν τα Οινοποιία της λεκάνης του Αμυνταίου Φλώρινας

και τους αμπελώνες του ξινόμαυρου ανακοίνωσε ο υφυπουργός μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος από το βήμα του 2ου Συνεδρίου για τον Οινοτουρισμό που πραγματοποιείται στο Κτήμα Δημόπουλος στο Αμύνταιο Φλώρινας. Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι το δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών που συνδέει τις Ευρωπαϊκές χώρες χρησιμοποιείται από 5,3 εκ επισκέπτες. Στην Ελλάδα προβλέπονται ήδη τρεις ευρωπαϊκές διαδρομές και η δημιουργία μιας τέταρτης που θα συνδέει τις υπάρχουσες με την δυτική Μακεδονία θα’ταν μια σημαντική θετική παράμετρος ενίσχυσης της περιοχής.

Ως σημαντικό στοιχείο της ενίσχυσης του Οινοτουρισμού ο  κ. Παπαδόπουλος ανέφερε την λειτουργία των υδατοδρομίων και πρόσθεσε ότι πριν από μια βδομάδα στην Βουλή ψηφίστηκε ειδική διάταξη για την διαδικασία αδειοδότηση καi λειτουργίας υδατοδρομίων. Όπως εξήγησε κάθε υδάτινο πεδίο στην χώρα μπορεί να φιλοξενήσει υδροπλάνο. Έκανε αναφορά στην κατασκευή του Ε-65 που θα συνδέσει την Λαμία με την Εγνατία οδό εξασφαλίζοντας ασφαλή κα ταχύτερη πρόσβαση από την Νότια στην Βόρεια Ελλάδα ένα έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο συνέδριo μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων του ΥΠΑΑΤ Δημήτρης Παπαγιαννίδης ενώ ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Αμπέλι και Οίνος» στην υπηρεσία του Τουρισμού με την συμμετοχή των Οινοποιών Στέλιου Μπουτάρη Γιάννη Βογιατζή ως πρόεδρου της (ΕΔΟΑΟ) του Άγγελου Ιατρίδη (Αμύνταιον Οίνος) του Οινολόγου Δ. Σαλπιγγίδη και του Κώστα Τολίδη ως Τεχνικού συμβούλου του έργου Wincome.

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ| ΣΠΥΡΟς κΟΥΤΑΒΑς

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 16:26