Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 01 Μαϊος 2024 09:59

Ενημερωση και οδηγίες για τη σωστή απόρριψη συσκευασιών φυτοφαρμάκων στην Πρέσπα

Πέντε νέες ενημερωτικές πινακίδες τοποθετήθηκαν στα σημεία συλλογής άδειων συσκευασιών αγροχημικών στον Λαιμό, την Καλλιθέα, τον Λευκώνα, τη Μικρολίμνη και την Πύλη,

με σκοπό την υποστήριξη της μέχρι τώρα προσπάθειας των φορέων της περιοχής για την ασφαλή αδρανοποίηση και απόρριψη των άδειων τοξικών συσκευασιών των φυτοφαρμάκων στην Πρέσπα καθώς και την ευαισθητοποίηση των πολιτών της περιοχής.

Οι νέες πινακίδες δίνουν σαφείς οδηγίες στους αγρότες και τους εργάτες γης σχετικά με τη διαδικασία του τριπλού ξεπλύματος των άδειων συσκευασιών των φυτοφαρμάκων και την απόρριψή τους σε ειδικούς κάδους. Με τον τρόπο αυτό, οι συσκευασίες καθαρίζονται με ασφάλεια και αποφεύγεται η διαρροή τοξικού περιεχομένου στο περιβάλλον.  Για την ασφαλή αδρανοποίηση των τοξικών συσκευασιών, σε όλα τα σημεία έχουν τοποθετηθεί ειδικοί κάδοι και η μετέπειτα συλλογή των άδειων συσκευασιών γίνεται από ειδικό συνεργείο πιστοποιημένης εταιρείας με το συντονισμό και την υποστήριξη του Δήμου Πρεσπών.

Προκειμένου να διατηρηθεί η βιοποικιλότητα της περιοχής και να προστατευτεί η υγεία των ανθρώπων της Πρέσπας, οφείλουμε όλοι να συνδράμουμε σε αυτή την ομαδική προσπάθεια με σωστό πλύσιμο και απόρριψη των συσκευασιών αγροχημικών προϊόντων στους ειδικούς κάδους και όχι στο φυσικό περιβάλλον.  Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε να κρατήσουμε το περιβάλλον που ζούμε καθαρό για εμάς και για όλους τους μοναδικούς ζωντανούς οργανισμούς που ζουν σε αυτό!

Οι πινακίδες τοποθετήθηκαν από την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών σε συνεργασία με τον Δήμο Πρεσπών και τον ΤΟΕΒ.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου ‘Prespa’s Green and Blue LifeLines’ το οποίο υποστηρίζεται από την Donors’ Initiative for Mediterranean Freshwater Ecosystems και συγχρηματοδοτείται από το Prespa Ohrid Nature Trust.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Μαϊος 2024 10:01