Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 08:49

Οι Δήμαρχοι της Π.Ε. Φλώρινας για το νέο δικαστικό χάρτη του νομού

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Δήμαρχοι Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών κ.κ. Β. Γιαννάκης, Ι. Λιάσης και Γ. Στεργίου αντίστοιχα,

τοποθετήθηκαν για την πρόσφατη δικαστική μεταρρύθμιση που επηρεάζει το νομό αλλά και για την ανάγκη μελλοντικών αλλαγών στο πεδίο αρμοδιοτήτων των ίδιων των ΟΤΑ, με παράλληλη μεταφορά νέων πόρων στους Δήμους από την κεντρική κυβέρνηση. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση των δημάρχων της Π.Ε Φλώρινας: 

«Ο πρόσφατος εξορθολογισμός αρμοδιοτήτων και αναβάθμιση των δικαστηρίων του νομού μας προφανώς είναι ένα μεγάλο βήμα στη σωστή κατεύθυνση. Ο νέος δικαστικός χάρτης δεν αφορά μόνο την απολύτως αναγκαία μετατροπή των τοπικών ειρηνοδικείων σε πρωτοδικεία και την αντίστοιχη ποιοτική αναβάθμισή τους. Ικανοποιεί ταυτόχρονα κι ένα πάγιο αίτημα όλων των ΟΤΑ της Φλώρινας. 

Κι αυτό γιατί λύνει το πρόβλημα της τοπικής αρμοδιότητας των δικαστηρίων της Π.Ε Φλώρινας, καθώς επί δεκαετίες πολλές κοινότητες του νομού μας υπάγονταν δικαστηριακά σε άλλους, γειτονικούς νομούς. Χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος δημοσίου συμφέροντος, πάρα πολλοί συνδημότες για χρόνια ταλαιπωρούνταν μετακινούμενοι εκτός νομού, ακόμα και για απλές υποθέσεις τους. 

Με το νέο δικαστικό χάρτη, ο οποίος αντιμετωπίζει δικαστηριακά την Π.Ε Φλώρινας πλέον ως έναν ενιαίο χώρο, κλείνει αυτό το κεφάλαιο ανορθολογισμού στο τρόπο απονομής της Δικαιοσύνης για τους συμπολίτες μας. 

Θέλουμε εδώ να ευχαριστήσουμε τον βουλευτή Φλώρινας της Ν.Δ. κ. Σταύρο Παπασωτηρίου, ο οποίος ηγήθηκε της προσπάθειας των τοπικών φορέων να επιστρέψουν οι δικαστικές αρμοδιότητες στον τόπο μας, καθώς και τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Φλωρίδη και τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιάννη Μπούγα για τη θετική ανταπόκρισή τους στα δικαία αιτήματά μας.

Παράλληλα και αναγνωρίζοντας την θετική πρωτοβουλία του κ. Παπασωτηρίου, όπως ο ίδιος την εξέφρασε δημόσια σε πρόσφατη ημερίδα της Πολιτικής Προστασίας στις Πρέσπες, για ανακατεύθυνση αρμοδιοτήτων και πόρων της κεντρικής κυβέρνησης στους ΟΤΑ, θέλουμε να εκφράσουμε την απόλυτη στήριξή μας σε κάθε προσπάθεια διοικητικής αποκέντρωσης. Ειδικά στην περίπτωση των έργων πρόληψης και μετριασμού επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές η υιοθετούμενη πρωτοβουλία του κ. Παπασωτηρίου έχει να προσφέρει πολλά στην ασφάλεια όλων των συνδημοτών μας».

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 08:51