Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2024 09:43

Φλώρινα: Εγκρίθηκαν οι χρηματοδοτήσεις των Δήμων Φλώρινας και Πρεσπών για αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές»

Υπεγράφη από τον αρμόδιο για τους ΟΤΑ υπουργό Θ. Λιβάνιο μετά από θετική εισήγηση του αρμόδιου για την Κρατική Αρωγή υφυπουργού Χρ. Τριαντόπουλου

η απόφαση διάθεσης 1,5 εκατ. ευρώ στους Δήμους Φλώρινας και Πρεσπών για την αποκατάσταση ζημίων από φυσικές καταστροφές.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Φλώρινας χρηματοδοτείται με 1 εκατ. ευρώ για την επισκευή τοπικού οδικού δικτύου και σχολικών μονάδων ενώ ο Δήμος Πρεσπών για την αποκατάσταση δικτύων και τοπικών υποδομών θα λάβει 500.000 ευρώ από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

Η πρόσθετη αυτή οικονομική ενίσχυση των δυο Δήμων προέκυψε μετά από συστηματική συνεργασία του βουλευτή Φλώρινας της ΝΔ Σταύρου Παπασωτηρίου και των δημάρχων Β. Γιαννάκη και Γ. Στεργίου με τους συναρμοδίους υπουργούς, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Παπασωτηρίου σε δηλωση του Εγκρίθηκαν οι χρηματοδοτήσεις των Δήμων Φλώρινας και Πρεσπών για αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές»υπογράμμισε την σταθερή στήριξη των ΟΤΑ της Φλώρινας εκ μέρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη που έρχεται σε συνέχεια όμοιας απόφασης χρηματοδότησης του Δήμου Αμυνταίου, η οποία εκδόθηκε τον Αύγουστο και αφορούσε την αποκατάσταση ζημιών στην αγροτική οδοποιία της Δημοτικής Ενότητας Αετού καθώς και σε υποδομές της Τοπικής Κοινότητας Φιλώτα που είχαν προκληθεί από φυσικές καταστροφές. 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2024 09:47