Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 20:25

Εκλογοδικείο: Χάνει την έδρα ο Ιωάννης Γιάτσιος της ΝΔ, ανακηρύσσεται βουλευτής ο Αθανάσιος Σταυρόπουλος

Η έδρα της Νέας Δημοκρατίας στα Γρεβενά αλλάζει χέρια με απόφαση του Εκλογοδικείου.


Ειδικότερα, από το Εκλογοδικείο έγινε δεκτή τη Δευτέρα η ένσταση του υποψηφίου βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ Αθανάσιου Σταυρόπουλου που στρεφόταν κατά του βουλευτή του ίδιου κόμματος και της ίδιας εκλογικής περιφέρειας Ιωάννη Γιάτσου. Έτσι, χάνει την έδρα ο κ. Γιάτσος και ανακηρύσσεται βουλευτής ο κ. Σταυρόπουλος.

Η ένσταση βασίστηκε στη σχετική συνταγματική διάταξη που προβλέπει ότι «τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με εταίρου ή μετόχου ή μέλους Διοικητικού Συμβουλίου επιχείρησης, η οποία αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα».

Ως τέτοια εταιρεία θεωρείται και η ΑΝΚΟ, από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της οποίας, ο κ. Γιάτσιος, σύμφωνα με την ένσταση, δεν παραιτήθηκε εμπρόθεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. δημιουργήθηκε από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Δημοσίου και των παραγωγικών τάξεων της περιοχής.

πηγη:https://www.protothema.gr/greece/article/1499751/eklogodikeio-hanei-tin-edra-o-ioannis-giatsios-tis-nd-anakirussetai-vouleutis-o-athanasios-stauropoulos/

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 20:30