Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2024 18:15

Γρεβενά: Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος, παρέστη το πρωί της Κυριακής 15/9, ο Δήμαρχος Γρεβενών, Κυριάκος Ταταρίδης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση στον Μητροπολιτικό Ναό Γρεβενών, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Εθνομάρτυρα Αιμιλιανού στη κεντρική πλατεία της πόλης.

Στο μήνυμά του, με αφορμή την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ο κ Ταταρίδης ανέφερε τα εξής:

«Σήμερα τιμάμε τη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων της Μικράς Ασίας, θύματα της ανείπωτης θηριωδίας του τουρκικού κράτους. Τη μνήμη των συμπατριωτών μας που σφαγιάστηκαν, αλλά και αυτών που ξεριζώθηκαν βιαίως από τις πατρογονικές εστίες τους.

 Είναι υποχρέωση όλων μας να διατηρήσουμε άσβεστη τη μνήμη αλλά και να διδαχτούμε από όσα οδήγησαν σε μία από τις πιο θλιβερές σελίδες στην ιστορία του ελληνικού έθνους.

Ως Έλληνες, και εν μέσω των εντεινόμενων προκλήσεων εκ μέρους των γειτόνων μας, οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι και σε εγρήγορση, δίνοντας με την ενότητά μας την πιο δυναμική απάντηση σε διαχρονικές απειλές και κινδύνους». 

Κρατάμε ζωντανή τη Φλόγα της Μνήμης!
Αποτίνουμε φόρο τιμής στις χαμένες, αλλά όχι λησμονημένες, πατρίδες!».

 

Γραφείο τύπου

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2024 18:17