Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 07 Μαϊος 2015 18:58

Συνάντηση Γιώργου Κασαπίδη με την εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφόρησης για τη Γούνα κα Martina Bianchini

Γόνιμη κι εποικοδομητική χαρακτήρισε ο βουλευτής Ν.Δ. Κοζάνης Γ. Κασαπίδης τη συνάντησή του με την εκπρόσωπο του ευρωπαϊκού οργανισμού πληροφόρησης για

τη γούνα κα Martina Bianchini στην Καστοριά.
Στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης γούνας που άνοιξε τις πύλες της χθες στην ακριτική πόλη της Δυτ. Μακεδονίας, ο βουλευτής Κοζάνης είχε την ευκαιρία, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ελληνικής ομοσπονδίας γούνας κ. Κοσμίδη Δημήτριο να συνομιλήσει διεξοδικά και να ενημερωθεί από την εκπρόσωπό του για το σκοπό του νεοσύστατου ευρωπαϊκού οργανισμού πληροφόρησης για τη γούνα με την επωνυμία Fur Europe.
Η κα Bianchini παρουσίασε στον κ. Κασαπίδη τα ζητήματα και τις προτεραιότητες που έθεσε ο οργανισμός για τα μέλη του και αφορούν τις παγκόσμιες προδιαγραφές για τις συνθήκες ευζωίας των εκτρεφόμενων γουνοφόρων ζώων (βασική προτεραιότητα για το 2015), την έρευνα, την καινοτομία, τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ των προϊόντων της γουνοποιίας και τις φιλοπεριβαλλοντικές προδιαγραφές κατά την παραγωγική διαδικασία για τις επιχειρήσεις του κλάδου.
Ο κ. Κασαπίδης ζήτησε από την κα Bianchini να στηρίξει ο ευρωπαϊκός οργανισμός την εκτροφή των γουνοφόρων στην Ελλάδα με μεταφορά τεχνογνωσίας από τις προηγμένες χώρες-μέλη του οργανισμού στον τομέα αυτόν, δεδομένου ότι η χώρα μας διανύει ακόμα τα πρώτα στάδια στον κλάδο αυτόν σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Επίσης ζήτησε από την εκπρόσωπο του Fur Europe περισσότερη στήριξη στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος, από στάδια της παραγωγικής διαδικασίας των δερμάτων (βυρσοδεψία). Δεδομένου ότι αυτή την περίοδο στη Δυτ. Μακεδονία λειτουργούν 5 βυρσοδεψία για την επεξεργασία των δερμάτων των γουνοποιών της περιοχής, οφείλουμε να τα στηρίζουμε να πληρούν τις υψηλότερες φιλοπεριβαλλοντικές προδιαγραφές με μηδενική αρνητική επίπτωση στο περιβάλλον. Ο κ. Κασαπίδης επεσήμανε προς την κα Bianchini την αναγκαιότητα αρμονικής συνύπαρξης των τοπικών κοινωνιών που έκαναν χρήση των τοπικών πόρων του οικοσυστήματος της λεκάνης του Αλιάκμονα ποταμού.
Τέλος ο κ. Κασαπίδης πρότεινε τη συνεργασία του οργανισμού με άλλες επιτροπές της Ε.Ε. (ενέργειας) πάνω σε θέματα έρευνας και καινοτομίας που μπορούν να λάβουν χώρα ως πειράματα πιλοτικά στην Ελλάδα και να αποδώσουν πρόσθετα οφέλη και να δημιουργήσουν νέες επενδυτικές ευκαιρίες (διαχείριση αποβλήτων, παραγωγή Η2, μείωση εκπομπών CO2).
Νωρίτερα ο κ. Κασαπίδης παρευρέθηκε και χαιρέτησε στη συνάντηση των φορέων για τη δημιουργία σχολής γούνας μεταξύ του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών και του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ως οργανισμός το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης για τη Γούνα ιδρύθηκε το 2014 από την Ευρωπαϊκή Ένωση Εκτροφέων Γουνοφόρων και τη Διεθνή Ομοσπονδία Γούνας. Μέλη του είναι οργανώσεις γουνοποιών και εκτροφέων από 26 χώρες της Ε.Ε. και εκπροσωπεί τους εμπλεκόμενους όλης της παραγωγικής αλυσίδας μέχρι του τελικού προϊόντος.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Μαϊος 2015 19:06