Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016 17:42

Καστοριά: Κοντά στους πρόσφυγες ο μητροπολίτης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ολ. Τελιγιορίδου

Κοντά στους πρόσφυγες και στα παιδιά τους που φιλοξενούνται προσωρινά σε ξενοδοχείο σε προάστιο της Καστοριάς βρέθηκε  ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ και η βουλευτής Ολυμπία Τεληγιορίδου.

Ο Μητροπολίτης συνομίλησε με τις οικογένειες των προσφύγων, όπου του διηγήθηκαν την περιπέτεια της ζωής τους, πως έφυγαν από την Συρία και πως κατάφεραν να φτάσουν στην Ελλάδα και να εγκλωβιστούν στην Ειδομένη. Τους διαβεβαιωσε ότι για όσο διάστημα μείνουν στην Καστοριά η εκκλησία θα είναι δίπλα τους και θα προσπαθήσει να προσφέρει ότι χρειάζονται.  Προσέφερε συμβολικά δώρα στα μικρά παιδιά και έδωσε τις ευχές του για μια καλύτερη ζωή.  Κρατώντας αγκαλιά τα προσφυγόπουλα ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ εξέπεμψε μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης τονίζοντας ότι «η εκκλησία αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους». Η βουλευτής Ολυμπία Τεληγιορίδου σημείωσε ότι «θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε αυτοί οι άνθρωποι όταν θα φύγουν από την Καστοριά να’χουν κρατήσει ένα θετικό αποτύπωμα στην ψυχή τους για την πόλη και τους ανθρώπους».

Οι 50 πρόσφυγες φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο σε προάστιο της Καστοριάς στα πλαίσια προγράμματος φιλοξενίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, έχουν ολοκληρώσει τις αιτήσεις και βρίσκονται στο στάδιο της μετεγκατάστασης σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ Σ Κ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016 17:44