Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016 16:26

Θ.Καρυπίδης:"Βιώσιμη λύση το φυσικό αέριο για την Καστοριά"

Στην ολοκληρωμένη μελέτη βιωσιμότητας χρήσης του φυσικού αερίου στην Δυτική Μακεδονία, που εκπόνησε η περιφέρεια, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης.

“Από τα μέχρι ως τώρα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η χρήση φυσικού αερίου για την ΠΕ Καστοριάς είναι βιώσιμη επιλογή για το Δήμο Καστοριάς και το Άργος Ορεστικό ως μια ενιαία οικονομική οντότητα”, δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Καρυπίδης. 

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας αναφέρθηκε και στο διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη με την ΔΕΠΑ προκειμένου να ιδρυθεί στην  Δυτική Μακεδονία φορέας διαχείρισης  του φυσικού αερίου, ενώ διερευνάται η εκδοχή   η ΔΕΗ να είναι χρήστης ΦΑ κατά την εκκίνηση των μονάδων της.  Η μελέτη, που εκπόνησε η Περιφέρεια  Δυτικής Μακεδονίας, θα παρουσιαστεί το επόμενο χρονικό διάστημα στους δήμους της περιοχής. Κατά την διέλευση του αγωγού ΤΑΡ από την Ελλάδα έχουν προβλεφθεί 23 βαλβιδοστάσια, εκ των οποίων τα τρία προβλέπονται στην Δυτική Μακεδονία, πιο συγκεκριμένα ένα  στην Πτολεμαΐδα, και δύο στην Π.Ε Καστοριάς. Εάν στο άμεσο μέλλον συμφωνηθεί η χρήση του φυσικού αερίου για την  Καστοριά με κατάλληλες μετατροπές θα μπορεί να γίνει η απομάστευσή του από το βαλβιδστάσιο που έχει προβλεφθεί στην περιοχή Βέργας. 

Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ |Σ Κουτ
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016 16:45