Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2016 08:08

Η απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης της Κλεισούρας για τα ανταποδωτικά του αγωγού TAP

Σήμερα Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 στην Κλεισούρα πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση η οποία οργανώθηκε για να συζητηθεί το μεγάλο θέμα το οποίο απασχολεί τους κατοίκους του χωριού

μετά την δημοσιοποίηση των τελευταίων στοιχείων που αποδεικνύουν πως ο TAP δεν έχει λάβει καν τις προτάσεις

που έχει καταθέσει η δημοτική Ενότητα Κλεισούρας για το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της κοινοπραξίας του αγωγού φυσικού αερίου που προτίθεται να διέλθει από τα εδάφη της περιοχής μας. 

Εμείς, οι κάτοικοι της Κλεισούρας αιφνιδιαστήκαμε όταν ενημερωθήκαμε ότι ενώ θεωρούμαστε περιοχή πρώτης προτεραιότητας ως επιλογή για τα ανταποδοτικά έργα του TAP, οι υπεύθυνοί του δεν έχουν λάβει καν τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει.

Ο σκοπός ύπαρξης της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των αντίστοιχων ανταποδοτικών έργων που απορρέουν από αυτή, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, είναι να χρηματοδοτηθούν έργα στις περιοχές από τις οποίες διέρχεται ο TAP. Η Κλεισούρα καλείται να παραχωρήσει το μεγαλύτερο διάδρομο διέλευσης του αγωγού, περί τα 5.300 μέτρα. Αν και της ζητείται η μεγαλύτερη παραχώρηση, ταυτόχρονα τίθεται στο περιθώριο. 

Η Κλεισούρα ήταν αυτόνομος Καποδιστριακός Ιστορικός Δήμος. Στην Καλλικρατική νέα πραγματικότητα «ξεδοντιάστηκε» και της αφαίρεσαν με ένα ιδιότυπο «πλιάτσικο τα πάντα: Εκσκαφείς, ολοκαίνουργια απορριμματοφόρα, φορτηγά και άλλο εξοπλισμό και προνόμια. 

Η Κλεισούρα αναγκάστηκε να παραδώσει μεγάλα χρηματικά ποσά στον δήμο Καστοριάς από δικές της πηγές: Ενοίκια κεραιών τηλεπικοινωνίας και DIGEA, χρήματα από εμπόριο ξυλείας μέσω της εκμετάλλευσης του δασικού της πλούτου κτλ.

Η Κλεισούρα έχει κάθε χρόνο τον πιο βαρύ και μακρόχρονο Χειμώνα. Ο Χειμώνας γίνεται ακόμη πιο οδυνηρός και οι ετοιμασίες για αυτόν πιο δύσκολες όταν συλλογιστούμε ότι ο πληθυσμός στην συντριπτική του πλειοψηφία είναι τρίτης ηλικίας αφού οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης εξωθούν πολλές οικογένειες να εγκαταλείψουν το χωριό.

Οι κοινωνικές και δημογραφικές εξελίξεις, λοιπόν, καθιστούν αδήριτη την ανάγκη για βελτίωση με κάθε τρόπο των οικονομικών όρων και των συνθηκών διαβίωσης αυτών των απόμαχων της ζωής, που κρατούν ζωντανό το ιστορικό αυτό σημείο του νομού!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Α) Την άμεση διόρθωση – επικαιροποίηση της απόφασης με αριθμό πρωτοκόλλου 7997/4-4-2016 και ΑΔΑ: Ω8Λ8ΩΕΥ-ΘΔΣ (πρακτικό της αριθμ. 6/2016 Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς)με πλήρη, συγκεκριμένη και ξεκάθαρη αναφορά των προτάσεων που κατέθεσε ο εκπρόσωπος του τοπικού μας συμβουλίου κ. Χρήστος Γάκης στο συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο (Αρ. Πρωτ.: 6131 – Κλεισούρα 15-3-2016 και 29-3-2016)  

Β) Θέτουμε υπόψιν του Δημοτικού Συμβουλίου ότι η πρόταση για το έργο της τηλεθέρμανσης αποτελεί αδιαπραγμάτευτο όρο που θέτει η τοπική κοινωνία της Κλεισούρας για την ομαλή διεξαγωγή των διαδικασιών της διέλευσης του TAP.

Θέλουμε να κάνουμε κατανοητό προς κάθε κατεύθυνση πως από εδώ και στο εξής θα είμαστε πολύ σχολαστικοί με κάθε γράμμα και κάθε τόνο που θα προστίθεται σε έγγραφα, πρακτικά, αποφάσεις και διαδικασίες που θα αφορούν στο συγκεκριμένο θέμα. 

Σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψη μας οτιδήποτε που δημιουργεί ασάφεια ή ακόμη χειρότερα, υποψία εμποδίου και παρέκκλισης από τον σχεδιασμό και την εκτέλεση αυτού του έργου (της τηλεθέρμανσης), θα αναγκαστούμε να κινήσουμε κάθε νόμιμη διαδικασία και μέτρο για να σταματήσουμε την κοροϊδία και την αδικία εις βάρος μας.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2016 08:12