Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016 03:20

Καστοριά: Ισόβια στην μητέρα και τον πατριό για την δολοφονία του Κωστή Πολύζου

Η Δέσποινα Κουτσέγκου, μητέρα του Κωστή Πολύζου και ο πατριός του Χρήστος Ντιός, κρίθηκαν ένοχοι από το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Καστοριάς για  την δολοφονία του παιδιού  τους στην Σιάτιστα Κοζάνης. Η απόφαση ελήφθη μετά από μαραθώνια συνεδρίαση των ενόρκων και των τακτικών δικαστών που διήρκησε πέντε ώρες.

 Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς  επέβαλε στην Δέσποινα Κουτσέγκου (μητέρα του Κωστή Πολύζου) και τον σύζυγο της Χρήστο Ντιό (πατριό του) την ποινή  της ισόβιας κάθειρξης για την από κοινού δολοφονία του 23χρονου Κωστή Πολύζου τον Φεβρουάριο του 2011 στην Σιάτιστα Κοζάνης.

Την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας περί ισόβιας κάθειρξης υιοθέτησε το δικαστήριο ενώ επέβαλε και την στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για τους δύο κατηγορούμενους.

Κατά την αγόρευση της η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων και παρομοίασε την Δέσποινα Κουτσέγκου,  μητέρα του αδικοχαμένου Κωστή, με την Μήδεια «είναι χειρότερη από τη Μήδεια γιατί η κατηγορούμενη ωθήθηκε από ταπεινά αίτια και απευθυνόμενος στους τακτικούς δικαστές και τους ενόρκους τους κάλεσε «να μην αφήσουν να ξεχαστεί η ψυχή του Κωστή ότι πρέπει να δικαιωθεί και ότι είχε ένα άδικο, τρομακτικό και απαίσιο θάνατο, στον οποίο συνέβαλε η ίδια η μητέρα του» ήταν τέτοια η φόρτιση και η συναισθηματική κορύφωση μέσα στην δικαστική αίθουσα  που το κοινό που παρακολουθούσε  την δίκη ξέσπασε σε χειροκροτήματα. 

Ο συνήγορος  υπεράσπισης  υποστήριξε ότι δεν υπάρχει αδιάσειστο  στοιχείο  που να ενοχοποιεί τους δύο κατηγορούμενους και απευθυνόμενος στους ενόρκους και τους δικαστές τόνισε ότι «θα είστε το μοναδικό δικαστήριο στα ποινικά χρονικά της χώρας, που θα πείτε ένοχοι, χωρίς να έχετε αποδείξεις για τον τρόπο που τον σκότωσαν».

Κατά την απολογία της στο δικαστήριο η Δέσποινα Κουτσέγκου ισχυρίστηκε ότι δεν έχει  διαπράξει κανένα έγκλημα, ούτε ο σύζυγός της, υποστήριξε ότι εγώ πάνω από όλα βάζω το παιδί μου και ότι δεν μετράνε ούτε τα λεφτά, ούτε τα σπίτια. Κατά την απολογία σε αρκετές ερωτήσεις της έδρας απαντούσε με το δεν θυμάμαι έχουν περάσει χρόνια ενώ λίγο πριν την ολοκλήρωση της απολογίας της και υπό τα πιεστικά ερωτήματα της έδρας ξέσπασε σε λυγμούς  επικαλούμενη το παιδί της που δεν θα γυρίσει πια.

Ο έτερος κατηγορούμενος Χρήστος Ντιός, σύζυγος της μητέρας του Κωστή Πολύζου καθ’όλη την διάρκεια της κατάθεσης του ήταν ψύχραιμος αλλά και σύντομος στην περιγραφή των περιστατικών. Αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στο θάνατο του Κωστή Πολύζου λέγοντας « δεν έχουμε κάνει εμείς το φόνο».

Το δικαστήριο ξεκίνησε την Τρίτη 8 Νοεμβρίου αλλά διακόπηκε προκειμένου να καταθέσει η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη και άλλοι ουσιώδεις μάρτυρες που δεν παραβρέθηκαν στην έναρξη της δίκης. Συνεχίστηκε στις 10 Νοεμβρίου με τις καταθέσεις όλων των υπολοίπων μαρτύρων, αλλά διεκόπη εκ νέου την στιγμή της απολογίας της μητέρας του Κωστή Πολύζου Δέσποινας Κουτσέγκου όταν η τελευταία αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καστοριάς.

Ο Κωστής Πολύζος μόλις 23 χρόνων, χάθηκε το βράδυ της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011, από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης. Οκτώ μήνες μετά την  εξαφάνιση του στις 26 Σεπτεμβρίου 2011, το πτώμα του βρέθηκε μισοφαγωμένο, από τα άγρια ζώα στο κτήμα του πατριού του, στο σημείο Πασά Γεφύρι στα σύνορα των νομών Κοζάνης – Γρεβενών.  Το πτώμα του νεαρού εντόπισε περαστικός κυνηγός της περιοχής. 

πηγη: ΑΠΕ ΜΠΕ |Σ. Κου

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016 03:26