Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 18:13

Ο TAP στηρίζει το Γηροκομείο «Αθηνάς & Λαζάρου Ρίζου» στην Καστοριά

 O Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ AG) παρέδωσε επίσημα δωρεά ύψους 22.500 ευρώ για τη στήριξη λειτουργίας του Γηροκομείου «Αθηνάς & Λαζάρου Ρίζου» στην Καστοριά.

Στην τελετή παράδοσης παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ιδρύματος, σεβασμιώτατος μητροπολίτης Καστοριάς, κ. Σεραφείμ, καθώς και οι βουλευτές Καστοριάς, κα.Μαρία Αντωνίου και κα. Ολυμπία Τελιγιορίδου.   

«Το κτίριο που στεγάζει το γηροκομείο είναι του 1959 και όπως είναι φυσικό έχει υποστεί φθορές, μία εκ των οποίων αφορούσε τα κουφώματα, με αποτέλεσμα να είναι πολύ κρύο το κτίριο με σημαντική επίπτωση στους ηλικιωμένους ανθρώπους που φιλοξενούνται. Απευθυνθήκαμε στον ΤΑΡ που δέχτηκε ευχαρίστως το αίτημα του Δ.Σ. του Γηροκομείου, για την αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων. Αισθάνομαι επιτακτική την ανάγκη να εκφράσω πολλές ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη για την συμπαράσταση τους, και κυρίως τις ευχαριστίες εκ μέρους των γερόντων» δήλωσε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ, υπό την ιδιότητα του Προέδρου του Δ.Σ. του Γηροκομείου.

Ο ΤΑΡ ανέλαβε με ιδιαίτερη χαρά και τιμή το έργο της αντικατάστασης των αρχικών κουφωμάτων του κτιρίου του Γηροκομείου, με στόχο τη βελτίωση της θερμικής μόνωσής του, και την αγορά οικιακού εξοπλισμού. Το Γηροκομείο «Αθήνας & Λαζάρου Ρίζου» αποτελεί το μοναδικό ίδρυμα του είδους του στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και φιλοξενεί κυρίως ηλικιωμένους άντρες και γυναίκες της περιοχής.

Η δωρεά εντάσσεται στον άξονα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, του προγράμματος Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων του TAP, που αφορά στις κοινότητες κατά μήκος της όδευσης του αγωγού. Η δωρεά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που ο TAP έχει συνάψει με το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αρωγής για την υλοποίηση προγραμμάτων υποστήριξης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων (5 Μαΐου 2016). 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 18:18