Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2022 07:09

Στην βουλή απο την Τελιγιορίδου τα προβλήματα της ελληνικής κτηνοτροφίας

Με ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς και αναπληρώτρια Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Ολυμπία Τελιγιορίδου και 36 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,

ζητούν να σταματήσει εμπράκτως η επιδεικτική αδιαφορία που δείχνει η Κυβέρνηση και το ΥΠΑΑΤ προς το σύνολο του κτηνοτροφικού κλάδου της χώρας.

  Οι κλάδοι της αιγοπροβατοτροφίας, βοοτροφίας, χοιροτροφίας και πτηνοτροφίας έχουν μείνει αβοήθητοι στις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες από τις συνέπειες της πανδημίας, της κλιματικής κρίσης και της ακρίβειας σε ζωoτροφές και ενέργεια,  που συνεχώς επιδεινώνονται. Επιδείνωση που οδηγεί τους κτηνοτρόφους σε πραγματικό οικονομικό μαρασμό καθώς η κυβέρνηση δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αφήνει απροστάτευτους τους δανειολήπτες της πρώην ΑΤΕ από τα ξένα funds που ήδη προχωρούν σε κατασχέσεις επιδοτήσεων και των περιουσιακών στοιχείων.

Η ΝΔ και η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αδιαφορεί για τα προβλήματα του κλάδου. 

Ζητάμε άμεσες ενέργειες για την οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων χωρίς υπεκφυγές και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2022 07:12