Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 15:38

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ 18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΕΡΓΗΣ ΟΣΜΗΣ

altΕνημέρωση προς τους γονείς των μαθητών του 18ο δημοτικού σχολείου για το πρόβλημα της έντονης δυσοσμίας που παρατηρείται εδώ και δύο χρόνια σε μία συγκεκριμένη αίθουσα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στους χώρους του σχολείου. Μεγάλος αριθμός γονέων παρακολούθησε την ενημέρωση και συζήτησε με τους ειδικούς για τις εξελίξεις των εργασιών και όπως όλα δείχνουν το τελικό πόρισμα θα ολοκληρωθεί μετά τις επιπρόσθετες εργασίες που θα πραγματοποιηθούν, στις 20 Αυγούστου. Για μία ακόμα φορά οι ειδικοί επιστήμονες αλλά και οι αυτοδιοικητικοί  παράγοντες της περιοχής, διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την υγεία των παιδιών και των εκπαιδευτικών.

 Ο διευθυντής του εργαστηρίου τεχνολογίας περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καθ. Ιωάννης Μπάρτζης σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του Δημόκριτου κατέληξαν στο κοινό συμπέρασμα ότι «όσες χημικές ενώσεις ανιχνεύτηκαν πάνω από τα φυσιολογικά όρια είναι κάτω από τα όρια επικινδυνότητας για την ανθρώπινη ζωή» και διαβεβαίωσε πως «πριν την έναρξη του σχολικού έτους και με την αίθουσα τελειωμένη θα επαναληφθούν οι μετρήσεις».. Ο κ. Μπαρτζής τόνισε ότι  «το πρόβλημα έχει εντοπιστεί μόνο στην αίθουσα Α2 και επειδή η οσμή προέρχεται από την οροφή προτείνεται το ξήλωμα της οροφής ξανά και η απολύμανση και απόσμηση της αίθουσας».

altΑπό την πλευρά του ο Αντινομάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης επισήμανε ότι « εάν το πρόβλημα δεν επιλυθεί, από την καινούργια χρονιά σε συνεργασία με την διεύθυνση εκπαίδευσης και με τους εμπλεκόμενους άλλους φορείς θα συζητήσουμε την πιθανότητα λειτουργίας του σχολείου για κάποιο χρονικό διάστημα σε άλλο σχολικό κτίριο μέχρι ουσιαστικά να βρεθεί η αιτία και να εξαλειφθεί το πρόβλημα της δυσάρεστης αυτής οσμής». Τέλος ο κ. Σόκουτης τόνισε πως «από την πλευρά της Νομαρχίας και των επιστημονικών φορέων έγινε ότι ήταν δυνατό για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του 18ο δημοτικού σχολείου».  

Σ.Φ.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 15:55