Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 19:59

Η Ν.Ε. Κοζάνης του ΚΚΕ δηλώνει την αντιθεσή της στην πώληση της ΛΑΡΚΟ

kkelarkoΤο ΚΚΕ είναι ριζικά αντίθετο στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ. Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τα Σωματεία των Εργαζομένων στην επιχείρηση
Συνάντηση με τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό.

Την προηγούμενη βδομάδα έγινε συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων με τον επικεφαλής του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Κ. Μητρόπουλο, ο οποίος ανακοίνωσε ότι στις 30 Ιούνη η επιχείρηση οδηγείται σε κλείσιμο και εκκαθάριση, με παράλληλη αναζήτηση «στρατηγικού επενδυτή», επειδή εκείνη τη μέρα λήγει η σύμβαση παραχώρησης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας με το Ελληνικό Δημόσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες μέρες υπογράφτηκε 8μηνη σύμβαση για την απόρριψη σκουριάς, ενώ, όπως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι είπαν, αναμένεται και η υπογραφή 6μηνης σύμβασης για τις υπόλοιπες δραστηριότητες. Αμέσως μετά τη συνάντηση, η Αλέκα Παπαρήγα έκανε την εξής δήλωση:
«Όπως είχε συμφωνηθεί στη συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων, η επιτροπή αποκρατικοποιήσεων κλείνει, παύει να λειτουργεί και δεν μπορεί να προχωρήσει σε καμία ενέργεια γενικά και βεβαίως απέναντι στη ΛΑΡΚΟ. Θεωρούμε λοιπόν ότι η ενέργεια του κ. Μητρόπουλου να πάρει αποφάσεις που στην ουσία οδηγούν στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, άρα και στην έναρξη μιας διαδικασίας ιδιωτικοποίησης, είναι εκτός νόμου, με την έννοια ότι έχουμε μία υπηρεσιακή κυβέρνηση και όλα αυτά τα πράγματα πρέπει να λειτουργήσουν μετά τις εκλογές.
Εμείς το ξεκαθαρίζουμε: Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ. Θεωρούμε ότι αυτή η επιχείρηση στις σημερινές συνθήκες πρέπει να είναι δημόσια επιχείρηση. Πρέπει να στηριχθεί, να αναπτυχθεί καθετοποιημένα και όσοι μιλάνε για ανάπτυξη πρέπει να καταλάβουν και πρέπει να ξέρουν ότι η ΛΑΡΚΟ μπορεί να στηρίξει και άλλους κλάδους της βιομηχανίας. Ούτε πώληση, ούτε κλείσιμο, κανένα μέτρο πώλησης. Η επιχείρηση αυτή ανήκει στο Δημόσιο, πρέπει να ανήκει, πρέπει να ανήκει στο λαό, γιατί έχει να κάνει με τον ορυκτό πλούτο και μάλιστα σε ένα σιδηρομετάλλευμα που είναι σπάνιο στον κόσμο. Είναι και εξαγώγιμο υλικό και πολύτιμο για τις εσωτερικές μας ανάγκες.
Εμείς θα κάνουμε παρέμβαση στον υπουργό Οικονομίας, γιατί έχει κι αυτός ευθύνη, παρότι είναι υπηρεσιακός υπουργός, να εμποδίσει να γίνονται παράνομες ενέργειες από την πλευρά του κ. Μητρόπουλου και της επιτροπής αποκρατικοποιήσεων, όπου πρέπει όλα τα μέλη της να τοποθετηθούν σε αυτό το ζήτημα».
Από την πλευρά των εργαζομένων, ο Γιώργος Κάζας, πρόεδρος του Σωματείου στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Όπως είπαμε στην κ. Παπαρήγα, και το ξέρει πολύ καλά, γιατί μας έχει στηρίξει με την παρουσία της πολλές φορές, και στο εργοστάσιο και έχουμε συναντηθεί πολλές φορές, θεωρούμε ότι η ΛΑΡΚΟ είναι στρατηγικής σημασίας, δε θέλουμε να πωληθεί. Πρέπει να είναι δημόσια επιχείρηση, γιατί έχει πολλά να προσφέρει στο κράτος. Είναι εξαγώγιμο το προϊόν της, αυτή τη στιγμή βοηθάει την εθνική οικονομία, και πιστεύω ότι η καινούρια κυβέρνηση που θα βγει θα κάτσει να ασχοληθεί σοβαρά με τη ΛΑΡΚΟ.
Πιστεύω ότι κάποια στιγμή πρέπει να λήξει το θέμα της ΛΑΡΚΟ. Όπως μας είπαν, πήραν τελικά άδεια 8 μήνες για την απόρριψη της σκουριάς, που πέφτει στη θάλασσα. Αυτό δε λύνει τίποτα. Το θέμα είναι η ΛΑΡΚΟ να μην πωληθεί και να μείνει κρατική επιχείρηση».
Αναδημοσίευση από Ριζοσπάστη
Τετάρτη 13 Ιούνη 2012

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 20:03