Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012 13:43

Ενημερωτικες συναντήσεις για την συμπλήρωση των Μηχανογραφικών δελτίων

oefeΑνοιχτές ενημερωτικές εκδηλώσεις για όλους τους γονείς και μαθητές της Δυτικής Μακεδονίας , διοργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας με την χορηγία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και εισηγητή τον ...

Απόστολο Κουτρουμπέλη σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

1. Τρίτη 19-6-2012,
ΦΛΩΡΙΝΑ ώρα 18.00μ.μ ,αίθουσα «Θόδωρος Αγγελόπουλος»
2. Τετάρτη 20-06-2012
ΑΜΥΝΤΑΙΟ, ώρα 11.00 π.μ, Πνευματικό κέντρο Αμυνταίου
ΚΑΣΤΟΡΙΑ , ώρα 18.00μ.μ , Μεγάλο Αμφιθέατρο ΤΕΙ
3. Πέμπτη 21-06-2012
ΓΡΕΒΕΝΑ, ώρα 11.00π.μ, αίθουσα Πέτρος Σιούλης
4. Παρασκευή 22-06-2012
ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ , ώρα 11.00 π.μ «Πνευματικό Κέντρο»
ΚΟΖΑΝΗ ,ώρα 18.00μ.μ, «Αίθουσα Φίλιππος»

με τίτλο «Προσομοίωση Συμπλήρωσης Μηχανογραφικού Δελτίου»
και θέμα την «Ηλεκτρονική Συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου»
καθώς και τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας και στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας. Είναι γνωστό πως η συμπλήρωση των μηχανογραφικών θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά περί τα τέλη Ιουνίου, αποτελεί την κορύφωση μιας πολυετούς διαδικασίας, μέσα από την οποία καλούνται οι υποψήφιοι να κάνουν καθοριστικές επιλογές που θα χαράξουν την παραπέρα πορεία τους.

Θα πρέπει να τονιστεί πως με μια βεβιασμένη συμπλήρωση μηχανογραφικού, διακυβεύονται κόποι, αγώνες ζωής αλλά και βέβαια αρκετά έξοδα και προβάλλει επομένως επιτακτική η ανάγκη για διεξοδική ενημέρωση.

Αναλυτικότερα, στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνει παρουσίαση του Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού 2012 το οποίο θα κληθούν να συμπληρώσουν τις επόμενες ημέρες οι υποψήφιοι, θα υποδειχθούν τα μυστικά του και τα σημεία στα οποία θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή οι υποψήφιοι.
Να σημειωθεί πως για πρώτη φορά οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα πριν την ημερομηνία της εκδήλωσης, να αξιοποιήσουν με τη βοήθεια των φροντιστηρίων τους, ειδικά πληροφοριακά συστήματα προσομοίωσης και να μπουν στη διαδικασία της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού από πριν, ώστε με ανώδυνο τρόπο να εγερθούν έγκαιρα τα ερωτήματα και να αναδειχθούν τα τυχόν σφάλματα και οι λανθασμένες επιλογές.

Επιπλέον θα αναπτυχθεί το θέμα των επαγγελματικών επιλογών και προοπτικών στην αγορά εργασίας ανά επιστημονικό πεδίο, οι ευκαιρίες για σπουδές στην Κύπρο, της τεχνικής συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου, θα δοθεί έμφαση γενικότερα στις «παγίδες» και στις «έξυπνες» επιλογές του Μηχανογραφικού και θα υποδειχθούν τα συνηθέστερα «λάθη» στα οποία υποπίπτουν οι υποψήφιοι. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιασθούν Δωρεάν αυτοματοποιημένα συστήματα τα οποία εκδίδουν έτοιμες αναφορές, για την συμπλήρωση του Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού. Τέλος, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Για τον Σύλλογο
Ο πρόεδρος
Νίκος Τσιτσιρίκης

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012 13:48