Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012 21:11

Ο Σπάρτακος τίμησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη

SPARTAKOS_-_PATRIARXISΚατάπληκτο άφησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο το δώρο που του έκανε το σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ κατά την επίσκεψή του στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. Η μορφή της προστάτιδας τον Λιγνιτωρύχων, της Αγίας Βαρβάρας, λαξευμένη...

σε ένα κομμάτι ξυλοκάρβουνου προκάλεσε τον ενθουσιασμό του Πατριάρχη που σχολίασε με περισσή ευχαρίστηση τόσο την ίδια την χειρονομία του σωματείου όσο και τα πρωτότυπα υλικά που επελέγησαν ενώ η εμπειρία του στην Αγιογραφία του έδωσε την ευκαιρία να

αποφανθεί και για την εξαιρετική δουλειά του Αγιογράφου που φιλοτέχνησε το έργο.

Με την φράση «το δώρο αποτελεί προσφορά ύψιστης τιμής των εργαζόμενων, φιλοτεχνημένο με υλικά από τα έγκατα της γης, με τις θερμότερες ευχές από τα βάθη της καρδιάς μας», η εικόνα -που στο πίσω μέρος της φέρει την αφιέρωση «Το έλεος του Θεού να καταδιώκει πάσας τας ημέρας της ζωής σας»- επιδόθηκε στον Πατριάρχη προκαλώντας τον ενθουσιασμό ολόκληρης της συνοδείας του που αποθανατίστηκε σε φωτογραφικά στιγμιότυπα με την προστάτιδα των λιγνιτωρύχων.

Σε ανταπόδοση του δώρου που του έγινε από τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ, ο κ.κ Βαρθολομαίος έβγαλε από την τσέπη του ένα κομπολόγι και το έδωσε στον Πρόεδρό του ενώ σε κάθε ευκαιρία που του δόθηκε προσπάθησε να πληροφορηθεί όσα περισσότερα πράγματα μπορούσε για το σωματείο και την δραστηριότητά του.

Κατά την επίσκεψή του στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου ο Πατριάρχης έτυχε θερμότατης υποδοχής από τους εργαζόμενους των οποίων εξήρε την δουλειά και το έργο που υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες επιτελούν, ενώ δεν παρέλειψε να αποδώσει τα εύσημα και στη ΔΕΗ για τα μέτρα που λαμβάνει ώστε να επιτυγχάνεται σε κάθε περίπτωση η μέγιστη δυνατή προστασία του περιβάλλοντος.

Φωτογραφία Χρήστος Μπλέτσος

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01 Ιουλίου 2012 11:29