Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 03 Ιουλίου 2012 15:20

Στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη κορυφής γυναικών επιχειρηματιών «Η γυναίκα Μοχλός Ανάπτυξης» το ΕΒΕ Κοζάνης

eve_gynaikesΣτην Παγκόσμια συνδιάσκεψη κορυφής Γυναικών επιχειρηματιών «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα τις πρώτες ημέρες του προηγούμενου μήνα (Ιούνιος 2012), συμμετείχε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης (ΕΒΕ), με το μέλος του Δ.Σ κα Βάϊα Λιούλια, η οποία με απόφαση της Διοίκησης του ΕΒΕ είναι αρμόδια για θέματα που αφορούν την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Στα πλαίσια των εργασιών του Συνεδρίου που έλαβε χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο η κα Λιούλα ήρθε σε επαφή με σημαίνουσες προσωπικότητες και επιτυχημένες επιχειρηματίες που ήρθαν στην Αθήνα από χώρες για να συναντηθούν με συναδέλφους τους από όλο τον κόσμο, να ανταλλάξουν καλές πρακτικές, να δικτυωθούν, να προωθήσουν τα προϊόντα τους και να ερευνήσουν άλλες αγορές, να ακούσουν τις εισηγήσεις σπουδαίων εκπροσώπων της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας και να δημιουργήσουν συνεργασίες και συνέργειες σε παγκόσμιο επίπεδο. Η εμπειρία από τη συμμετοχή της που η ίδια μετέφερε στη Διοίκηση του ΕΒΕ, υπήρξε σημαντική καθώς όπως τόνισε «οι ολοκληρωμένες δράσεις προώθησης του διεθνούς επιχειρηματικού και οικονομικού ενδιαφέροντος διαφοροποιούν το συνέδριο αυτό από άλλα συνέδρια επιχειρηματικότητας, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει επιτυχημένες εκπροσώπους της αγοράς, που κατέθεσαν τις εμπειρίες τους και τις επιτυχημένες δράσεις τους, λειτουργώντας ως πρότυπα και πηγή έμπνευσης για άλλες επιχειρηματίες».

Ακόμη, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η συνδιάσκεψη των υπουργών που υπήρξε μια ακόμη καινοτομία του Συνεδρίου αυτού, καθώς ενίσχυσε τη δικτύωση των γυναικών που ηγούνται της πολιτικής ζωής των κρατών και διαμορφώνουν πολιτικές που επηρεάζουν την επιχειρηματικότητα και την οικονομία των κρατών.

Τριάντα πέντε Υπουργοί κατέθεσαν τις εμπειρίες και τις απόψεις τους κατά την διάρκεια της υπουργικής συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Intercontinental, όπου την Ελλάδα εκπροσώπησαν η τ. Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άννα Διαμαντοπούλου και η Γ. Γραμματέας Ισότητας, κ. Μαρία Στρατηγάκη.

Μια σπουδαία δράση που υλοποιήθηκε στα πλαίσια της συνδιάσκεψης είναι οι επιχειρηματικές συναντήσεις ανάμεσα σε γυναίκες επιχειρηματίες. Στις συναντήσεις αυτές η κα Λιούλια είχε την ευκαιρία να μιλήσει στις γυναίκες που συμμετείχαν για την γυναίκεια -και όχι μόνο -επιχειρηματική δυναμική του τόπου μας, τα προϊόντα που παράγονται στην Π.Ε. Κοζάνης, τα τουριστικά αξιοθέατα που προσφέρει, την ετήσια γενική έκθεση που γίνεται στα Κοίλα και γενικά για τα κύρια φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά της.

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την σκυτάλη για την επόμενη διοργάνωση του την επόμενη χρονιά να παίρνει η Μαλαισία, με μια ωραία τελετή, επικεφαλής της οποίας ήταν η Υπουργός Πολιτισμού της Μαλαισίας. Οι εβδομήντα πέντε κυρίες της Μαλαισιανής αντιπροσωπίας, ντυμένες με παραδοσιακές στολές, τραγούδησαν επιτυχίες της πατρίδας τους και κάλεσαν τις συνέδρους στη χώρα τους για την συνδιάσκεψη του 2013.

Το συνέδριο έκλεισε με μια ελληνική βραδιά, προσφορά του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) που ήταν παρών καθ' όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου, μοιράζοντας έντυπα και ενημερωτικό υλικό, διαφημίζοντας την χώρα μας στις οκτακόσιες συμμετέχουσες, οι οποίες θα αποτελέσουν οκτακόσιες πρέσβειρες καλής θελήσεως της Ελλάδας.

Η διοργάνωση από Ελληνικής πλευράς έγινε από το Συμβούλιο του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματικών και τις γυναίκες μέλη και στελέχη των Επιμελητηρίων της χώρας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Ιουλίου 2012 15:22