Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 11:39

Η υδροδότηση στον Πολύρραχο Κοζάνης στο Περιφερειακό συμβούλιο

mhtropoyloy1Ερώτηση για το πρόβλημα που έχει ανακύψει στο Πολύρραχο του δήμου Σερβίων Βελβεντού φέρνει με ερωτησή της στο Περιφερειακό συμβούλιο η Σύμβουλος Κωνσταντίνα Μητροπούλου. Η ερώτηση ειναι η παρακάτω:

Μετά από επίπονες προσπάθειες και μια πραγματική διελκυστίνδα συζητήσεων και αντεγκλήσεων η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και νυν Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης υπέγραψε, στις 20-10-2010, σύμβαση με τον ανάδοχο για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή αγωγού ύδρευσης Δ.Δ. Πολυρράχου από δεξαμενή Δ.Δ. Τριγωνικού Δήμου Σερβίων», προϋπολογισμού 108.560 ευρώ.

Πριν από μερικές ημέρες, λοιπόν, σύμφωνα με τη σχετική πληροφόρηση που έχω, ο ανάδοχος που έχει αναλάβει την κατασκευή του εν λόγω έργου, κατά τη διάρκεια των εργασιών φέρεται να δέχθηκε επίθεση και απειλές από κατοίκους του γειτονικού Τριγωνικού, με τον ίδιο να έχει, μάλιστα, καταθέσει ήδη και σε βάρος τους αγωγή. Ο ανάδοχος, πλέον, δηλώνει πως δεν συνεχίζει τις εργασίες, εάν δεν εξασφαλιστούν όλες οι απρόσκοπτες συνθήκες για την αποπεράτωση του έργου.

Με δεδομένη την ανάμιξη και εμπλοκή της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και, κατ' επέκταση, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, θα ήθελα να ρωτήσω τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη, ο οποίος έχει επισταμένως ασχοληθεί με το εν λόγω, μείζον, επαναλαμβάνω, ζήτημα και ως τότε αντινομάρχης, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, προκειμένου, επιτέλους, να ολοκληρωθεί το έργο και οι κάτοικοι του Πολύρραχου να δουν να τρέχει καθαρό και πόσιμο νερό στις βρύσες των σπιτιών τους.

Εν κατακλείδι, ας αντιληφθούν όλοι πως το νερό δεν ανήκει σε κανέναν, είναι κοινωνικό αγαθό, πηγή ζωής για όλους τους ανθρώπους και κανένας δε δικαιούται να αυθαιρετεί με οποιοδήποτε τρόπο απέναντι σε αυτό.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 13:18