Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 17:16

Ηχηρή παραίτηση απο το ΔΣ του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών

laografiko_moyseioΜε επιστολή της η κ. Μελίσσια Ηλικίδου παραιτείται απο το ΔΣ του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών. Λίγες μόνο ημέρες απο την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Λαογραφικό Μουσείο η κ. Ηλικίδου δημοσιεύει την επιστολή της στην οποία μιλά ''για αδικη και χωρίς λόγο επίθεση του Προέδρου Π. Αγγέλη για άρθρο της που δημοσιεύτηκε..

 

στον τοπικό τύπο (κλικ εδω για το αρθρο) με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Μουσείων''. Η Κ. Ηλικίδου μιλά ''για μικροψυχία, εριστικότητα και λογοκριτικές τακτικές που εκπορεύτηκαν απο τον πρόεδρο ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται σε θέματα λειτουργίας του ΔΣ. Μιλά για προσπάθεια φίμωσης της αποψής της, για μη σύννομες δαπάνες  ακόμη και για επιλεκτική γραφή των πρακτικών. Οι καταγγελίες ειναι σοβαρές  και αφορούν το Σύνδεσμο που έχει χρηματοδοτηθεί και συνεχίζει να χρηματοδοτείται, απο την Περιφέρεια, τον Δήμο Κοζάνης, και τα αρμόδια υπουργεία.  Την επιστολή δημοσιεύουμε αυτούσια
Προς το Δ.Σ. του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης

Κύριοι, παρακαλώ να δεχτείτε την παραίτηση μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου . Με βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στα μέλη του Συνδέσμου που με εξέλεξαν ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου τον περασμένο Φεβρουάριο και με μεγάλη προσωπική απογοήτευση, αισθάνομαι την ανάγκη να παραιτηθώ από μέλος του Δ.Σ. Μετά την τελευταία συνεδρίαση και την άδικη και άνευ λόγου επίθεση του Προέδρου προς το πρόσωπο μου, γιατί δημοσίευσα άρθρο με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θέμα «Τα μουσεία σε έναν κόσμο που αλλάζει: νέες προκλήσεις, νέες εμπνεύσεις», ενώ είχε δημοσιεύσει κι αυτός, διαπίστωσα ότι οι συνεχείς προστριβές και η σύγκρουση των ειλικρινών μου απόψεων με μια δύσπιστη εριστικοτητα και μικρόψυχες προσωπικές τακτικές έχουν εξαντλήσει τα όρια ανοχής και αντοχής μου. Δεν έχω επιτρέψει στον εαυτό μου να μου στερούν την ελεύθερη έκφραση των απόψεων μου αλλά ούτε να μου επιβάλλουν απόψεις και πρακτικές που δεν συμφωνώ και ούτε να προσυπογράφω προσχεδιασμένες αποφάσεις. Τριάντα χρόνια συμμετέχω σε πολιτιστικούς συλλόγους , σπούδασα Ελληνικό Πολιτισμό μεγάλη σε ηλικία , από αγάπη και μόνο στην ελληνική πολιτισμική εξέλιξη. Σπούδασα Ιστορία, Τέχνη, Λαογραφία αλλά και Μουσειολογια. Ήρθα στον Σύνδεσμο με διάθεση να προσφέρω στο Μουσείο σ' ένα μουσείο που παράγει πολιτισμό και γνώση, ανοιχτό στην τοπική κοινωνία και όχι από επαγγελματική διαστροφή ούτε για να διαγράψω η να υποσκάψω το έργο κανενός Μέχρι σήμερα στη ζωή μου πορεύτηκα με εντιμότητα και ηθική. Λυπάμαι που δεν μπορώ να συμμεριστώ λογικές του «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» η «όλοι το ίδιο κάνουν». H παραίτησή μου σχετίζεται όχι μόνο με τη διαφωνία μου για τον τρόπο αντιμετώπισης των δαπανών που δεν ήταν σύννομοι, αλλά κυρίως με τη δυσλειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου τόσο στη τυπική διαδικασία των συνεδριάσεών του, όσο και στην ουσιαστική λειτουργία του που θα έπρεπε να είναι συλλογική και δημοκρατική. Η μη τήρηση πλήρων πρακτικών, η απαξίωσή μου ως μέλους του Δ.Σ. και η προσπάθεια φίμωσής μου, η παράλειψη ενημέρωσής μου και των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. για τις ενέργειες του προεδρείου προσβάλλουν την αξιοπρέπειά μου και την προσωπική μου ηθική.

Θα παραμείνω ως απλό μέλος του Συνδέσμου και θα προσφέρω μέσα από αυτή μου την ιδιότητα.

Με τιμή

Μελισσια Ηλικιδου

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 14:58