Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012 23:36

Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας: «Θεμελιώνεται σήμερα η πορεία ανάπτυξης και αυτόνομης ακαδημαϊκής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας»

pane_dmΈπειτα από την παρουσίαση της προόδου των μελετών για την πανεπιστημιούπολή της ΖΕΠ στις 16-7-2012 στα γραφεία της ΑΝΚΟ παρουσία των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά και την ένταξη του Π.Δ.Μ στο ΕΣΠΑ Δυτικής Μακεδονίας, χρηματοδότησης ύψους 50.000.000€, για την ανάπτυξη των κτιριακών υποδομών, σήμερα επισφραγίζεται η προσπάθεια.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Κοζάνης σήμερα, ανακοινώθηκε και συμφωνήθηκε η παραχώρηση κτιρίου του Δήμου, ο οποίος μέσα από την ΒΙΟΠΑ Α.Ε. έχει σήμερα στην ιδιοκτησία του, ένα κτίριο στην περιοχή του Κασλά, το οποίο μπορεί να καλύψει για όσο καιρό χρειαστεί μέχρι την ολοκλήρωση των υποδομών στην Πανεπιστημιούπολη της Ζ.Ε.Π. τις ανάγκες στέγασης του συνόλου των τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αλλά και των φοιτητικών υπηρεσιών, με αντικειμενικό στόχο την κατ'αρχήν εξοικονόμηση πόρων από την μέχρι τώρα ενοικίαση κτιρίων και τη διάθεση αυτών για τη χρηματοδότηση δράσεων και δραστηριοτήτων προς όφελος των ακαδημαϊκών μονάδων και των φοιτητών, αλλά κατ΄ επέκταση και ουσία την προσπάθεια οριοθέτησης και ανάπτυξης ακαδημαϊκής κοινότητας συγκέντρωσης και ορθότερης λειτουργίας των ερευνητικών και ακαδημαϊκών δομών, με παράλληλη αξιοποίηση των οφελών που μια τέτοια δραστηριότητα θα αποφέρει στην τοπική και ακαδημαϊκή κοινότητα.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας θα ήθελε να ευχαριστήσει συνολικά όλους τους αρμόδιους φορείς που συνέβαλαν στο να ευοδώσει η προσπάθεια. Προσωπικά και ξεχωριστά θα ήθελε θέλει να ευχαριστήσει τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Δακή, τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης κ. Ιωάννη Σόκουτη και το Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λάζαρο Μαλούτα, το διοικητικό συμβούλιο της ΒΙΟΠΑ Ξύλου Α.Ε., και το ΕΒΕ Κοζάνης, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι στο έπακρο τον ουσιαστικό και σημαντικό ρόλο που το Πανεπιστήμιο μπορεί και πρέπει να παίξει για την περιοχή στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, τόσο ακαδημαϊκό όσο και σε επίπεδο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, συνέβαλαν με όλες τους τις δυνάμεις στην προσπάθεια ανάπτυξης αυτονομίας και εδραίωσης του Ιδρύματος.

Με τη ελπίδα ότι όλοι θα συμβάλουμε να γίνει η κρίση αφορμή για την ανάκαμψη της χώρας και ειδικότερα της περιφέρειας μας, ευχόμαστε η αγαστή συνεργασία για το κοινό καλό να συνεχιστεί δίδοντας το παράδειγμα υποδειγματικής και ουσιαστικής λειτουργίας των δομών και των θεσμών της περιοχής μας.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012 23:39