Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012 22:41

Σε τέσσερα προγράμματα εντάχθηκε ο Δήμος Σερβίων - Βελβεντού

dhmos_serbiwnΤην ένταξη του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού σε τέσσερα προγράμματα ανακοίνωσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος. Πρόκειται για τέσσερα σημαντικά προγράμματα που σχετίζονται άμεσα με την ανεργία και την απασχόληση στο Δήμο καθώς και με την...

παροχή υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας υπέρ των ωφελουμένων γυναικών του ΝΠΔΔ Προσχολικής Αγωγής, Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας, και των ατόμων ειδικών κατηγοριών

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΄΄Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση΄΄ (ΤοπΣΑ), το οποίο αφορά την εκπαίδευση καθώς και θέσεις απασχόλησης για τρεις μήνες (κατάρτιση και επιμόρφωση) 45 δικαιούχων ανέργων της περιοχής ενώ δυνητικά ωφελούμενοι είναι επίσης νέοι επιστήμονες και ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με φορείς της ευρύτερης περιοχής και είναι προϋπολογισμού 150χιλ ευρώ.

Επίσης ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΄΄Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα για τις Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες΄΄ (Τοπ.EKO) σε σύμπραξη με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την ΑΝΚΟ. Το πρόγραμμα αφορά 45 άτομα και σχετίζεται με την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, τα οποία πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση, μέσω της ένταξης και επανένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Το 3ο πρόγραμμα χρηματοδότησης που εντάχθηκε ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού αφορά τους Παιδικούς Σταθμούς στο πλαίσιο της δράσης ΄΄Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής΄΄ και πιο συγκεκριμένα ωφελούμενες μητέρες των Παιδικών Σταθμών με την κάλυψη του μεγαλύτερου ποσοστού των δαπανών των συγκεκριμένων δομών.

Πρόκειται όπως τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος για ένα ειδικό πρόγραμμα καθώς σχετίζεται με την αύξηση της απασχόλησης και της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στην εργασία μέσω της παροχής θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας των παιδιών τους από τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους ρόλους μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Παράλληλα σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σερβίων – Βελβεντού «το πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού 400χιλ. ευρώ και εξασφαλίζει το 60% περίπου της ετήσιας δαπάνης του δήμου για το ΝΠΔΔ Προσχολικής Αγωγής, Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας, δαπάνη η οποία ανέρχεται στις 650χιλ ευρώ. Μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τον δήμο σε μία εποχή που οι τακτικές χρηματοδοτήσεις από το κράτος είναι σημαντικά μειωμένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

Το πρόγραμμα καλύπτει τους δύο παιδικούς σταθμούς Σερβίων τον παιδικό σταθμό Βελβεντού και τα ΚΕΦΟ Καμβουνίων και Λιβαδερού.

Το 4ο πρόγραμμα που εντάχθηκε ο Δήμος Σερβίων - Βελβεντού αφορά τις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής. Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΄΄Προμήθεια Εξοπλισμού Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής΄΄ το οποίο χρηματοδοτεί με το ποσό των 47χιλ ευρώ την αγορά εξοπλισμού όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ειδικά καθίσματα, εκπαιδευτικά παιχνίδια και άλλα αντικείμενα για το Δ/θεσιο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σερβίων και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σερβίων – Τμήμα Ένταξης.

Αναφερόμενος γενικότερα στην ένταξη των τεσσάρων προγραμμάτων ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού τόνισε την σταθερή προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να αναζητεί χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα, πέραν των τακτικών χρηματοδοτήσεων, που θα ενισχύουν τις δομές του Δήμου και θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012 22:44