Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 29 Ιουλίου 2012 19:49

Συνάντηση Ευγενίας Ουζουνίδου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Π.Ε. Κοζάνης, με αντιπροσωπεία Συνδέσμου Υδραυλικών Κοζάνης

ouzounidouΣυνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Υδραυλικών Κοζάνης είχε σήμερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Π.Ε. Κοζάνης Ευγενία Ουζουνίδου. Στο πλαίσιο της συζήτησης, οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου ενημέρωσαν την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω και της προωθούμενης απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους. Η Ευγενία Ουζουνίδου σημείωσε από την πλευρά της ότι...

πρέπει να στηριχθούν τα δίκαια αιτήματα του κλάδου που έχουν να κάνουν με την πάταξη της παραοικονομίας, την προστασία των καταναλωτών και την αξιοπρεπή διαβίωση των επαγγελματιών.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ αναφέρθηκε στην ανάγκη να προστεθούν στο σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την εκτέλεση, συντήρηση και επισκευή, υδραυλικών εγκαταστάσεων, οι σχετικές προτάσεις του Συνδέσμου Υδραυλικών, έτσι ώστε το επάγγελμα του υδραυλικού να αποτελεί κατοχυρωμένο και πιστοποιημένο επάγγελμα. Η Ε. Ουζουνίδου αναφέρθηκε στα συχνά εργατικά ατυχήματα που έχουν σημειωθεί στον κλάδο και σημείωσε την επικινδυνότητα του επαγγέλματος. Για το λόγο αυτό, συμπλήρωσε, το επάγγελμα δε πρέπει να διαχωρίζεται από το αντίστοιχο του ηλεκτρολόγου. Η ίδια επισήμανε πως ο κλάδος των υδραυλικών είναι συχνά θύμα στοχοποίησης των μεγάλων ΜΜΕ για το θέμα της φοροδιαφυγής και πρόσθεσε πως με τον τρόπο αυτό αντί να χτυπηθεί η πραγματική φοροδιαφυγή ενεργοποιείται ο κοινωνικός αυτοματισμός. Ταυτόχρονα υπογράμμισε την ανάγκη να χαραχθεί μια εναλλακτική πολιτική πρόταση διεξόδου από την κρίση με όρους κοινωνίας και να απαλλαγεί η χώρα από την καταστροφική πολιτική των Μνημονίων.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υδραυλικών Κοζάνης, Ιορδάνης Παπαδόπουλος, υποστήριξε πως αποτελεί μύθο ο ισχυρισμός ότι το επάγγελμα του υδραυλικού είναι κλειστό επάγγελμα. Επίσης μίλησε για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και τα προεδρικά διατάγματα των κυβερνήσεων του τελευταίου διαστήματος, και τα οποία οδηγούν στην ισοπέδωση του κλάδου, την κατεδάφιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων και την διάλυση του συνδικαλισμού στον κλάδο.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Ιουλίου 2012 19:51