Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 15:18

Διατήρηση των Δ.Ο.Υ Πτολεμαΐδας και Νεάπολης επαρχίας Βοΐου καθώς και η επαναλειτουργία της Δ.Ο.Υ Σερβίων

KKEΕρώτηση του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Οικονομικών

Τόσο η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, όσο και οι προηγούμενες σε εφαρμογή της δραστικής περικοπής των δαπανών για την δημόσια διοίκηση, στα πλαίσια της λεγόμενης δημοσιονομικής πειθαρχίας, εκτός από την μεγάλη μείωση των μισθών των δημόσιων υπαλλήλων και των κοινωνικών παροχών προχωράνε και σε αναδιάρθρωση δημόσιων υπηρεσιών αδιαφορώντας για τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που δημιουργούντα απ' αυτή.

Ανησυχία στους μικροεπαγγελματίες και άλλους κατοίκους της περιοχής επαρχίας Εορδαίας και Βοΐου, προκάλεσαν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για το επικείμενο κλείσιμο των αντίστοιχων Δ.Ο.Υ. Πτολεμαΐδας και Νεάπολης.

Ο Νομός Κοζάνης είναι ένας μεγάλος, ορεινός Νομός με δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, εφάμιλλη της Κοζάνης, την Πτολεμαΐδα, ενώ η Νεάπολη είναι μία από τις μεγάλες κωμοπόλεις της επαρχίας Βοΐου που αποτελείται από πολλά μικρά απομακρυσμένα χωριά χωρίς τακτική συγκοινωνία.

Αν θα υπάρξει αυτή η αρνητική εξέλιξη για την περιοχή τότε θα είναι μεγάλη η επιβάρυνση των επαγγελματιών και άλλων εργαζομένων σε χρήμα και σε χρόνο γιατί θα αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις (30-50-60 και πάνω χιλ.) για να εξυπηρετηθούν, εγκαταλείποντας τις εργασίες τους. Αυτή η επιβάρυνση έρχεται να προστεθεί στο ήδη λεηλατημένο εισόδημα που προκαλεί η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί και η τρικομματικής κυβέρνηση, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με στόχο τα φτωχά λαϊκά στρώματα να πληρώσουν την διέξοδο από την οικονομική κρίση, υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου.

Να σημειωθεί ότι έχει κλείσει και η Δ.Ο.Υ. Σερβίων του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού η οποία εξυπηρετούσε τους επαγγελματίες και γενικότερα τους κατοίκους της περιοχής, που αναγκάζονται τώρα να διανύουν μεγαλύτερες αποστάσεις (60 χιλ.) με ότι επιπτώσεις αυτό συνεπάγεται.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει για:

• Να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των Δ.Ο.Υ. Πτολεμαΐδας και Νεάπολης;
• Να επαναλειτουργήσει η Δ.Ο.Υ. Σερβίων του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού που εξυπηρετούσε τους επαγγελματίες και γενικότερα τους κατοίκους, που αναγκάζονται τώρα να διανύουν μεγαλύτερες αποστάσεις (60 χιλ.) με ότι επιπτώσεις αυτό συνεπάγεται;

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 15:20