Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 15:22

H επιστολή του Β. Κωνσταντόπουλου προς τον Ν. Δένδια για την μετακίνηση του προσωπικού από το Α.Τ. Σερβίων

kwnstantopoylos1Έντονο προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί η απόφαση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να μετακινηθούν στη Θράκη από την δύναμη του Α.Τ. Σερβίων 34 αστυνομικοί – συνοριοφύλακες. Η απόφαση αυτή έρχεται ουσιαστικά να διογκώσει ένα πρόβλημα που ήδη...

υπάρχει καθώς εδώ και αρκετό διάστημα το Α.Τ. Σερβίων στερείται του προβλεπόμενου προσωπικού. Σε μία περίοδο που ολοένα αυξάνονται τα κρούσματα παρανομίας και αντίστοιχα το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών, η αποδυνάμωση του Α.Τ. Σερβίων επιδεινώνει το πρόβλημα αστυνόμευσης της περιοχής με τα γνωστά μάλιστα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά (έκταση 850χιλ. στρέμματα, εκτεταμένοι ορεινοί όγκοι με οικισμούς).

Ταυτόχρονα και πέρα βέβαια από το υπηρεσιακό πρόβλημα, το ίδιο σοβαρό είναι και το κοινωνικό πρόβλημα που προκύπτει από αυτήν την απόφαση καθώς πολλοί από τους αστυνομικούς που θα υποχρεωθούν να μετακινηθούν στη Θράκη είναι οικογενειάρχες με αυξημένες υποχρεώσεις σε μία μάλιστα ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο γι' αυτούς.

Είναι προφανές ότι το Υπουργείο θα πρέπει να αναθεωρήσει αυτή την απόφαση, επαναφέροντας την ηρεμία στις οικογένειες των αστυνομικών και πριν τα ήδη χρονίζοντα προβλήματα αστυνόμευσης της περιοχής οξυνθούν προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά στην τοπική κοινωνία.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 15:25