Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 04 Αυγούστου 2012 10:10

''Ανίχνευσαν'' Λήμνο και Αγιο Ευστράτιο

anixneytes1Η Κοινότητα Ανιχνευτών Προσκόπων Κοζάνης σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο
Τα νησιά της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, επέλεξε για φέτος η Κοινότητα Ανιχνευτών Τοπικής Εφορείας Προσκόπων Κοζάνης για την καλοκαιρινή της Μεγάλη Δράση Υπαίθρου.

Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται και λειτουργεί σε διάφορα μέρη της χώρας ένας ιδιότυπος «θεματικός» τουρισμός, ο Προσκοπικός "τουρισμός". Κοινότητες Ανιχνευτών, εφήβων ηλικίας 15 έως 18 ετών, επισκέπτονται πληθώρα προορισμών στα πλαίσια των καλοκαιρινών τους κατασκηνώσεων, και όχι μόνο.
Στη συνάντηση που είχαν με τους δημάρχους Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, κ. Χατζηδιαμαντή και κ. Μακρή, αντίστοιχα, προσέφεραν τοπικά προϊόντα όπως κρόκο Κοζάνης, ηλιαστό Σιάτιστας και μαρμελάδες Βελβεντού. Τους ευχαρίστησαν για την θερμή φιλοξενία των δύο Δήμων ενώ παρέλαβαν κι από ένα φωτογραφικό άλμπουμ για το κάθε νησί όπου αποτυπωνόταν με εικόνες η ιστορία και η ζώη των προηγούμενων δεκαετιών.
anixneytes2Έζησαν στα νησιά κυριολεκτικά περιπλανώμενοι σε αυτά, γνωρίζοντας τις ομορφιές τους, τους ανθρώπους τους και την ιστορία τους. Όπως πάντα λίγο πριν την αναχώρηση τους από το νησί πραγματοποιούν μια δράση κοινωνικής προσφοράς. Εργάζονται εθελοντικά κάτι σαν "αντίδωρο" στα όσα ο τόπος τους χάρισε κατά τη διάρκεια της παραμονής τους σε αυτόν. Αυτό αποτελεί και την κορύφωση της παιδαγωγικής αξίας του Προσκοπικού προγράμματος.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην άγονη γραμμή του Αγίου Ευστρατίου, οι Ανιχνευτές Πρόσκοποι από την Κοζάνη ενημερώθηκαν αρχικά για το φιλόδοξο πρόγραμμα της ενεργειακής αυτονομίας "Πράσινο Νησί", επισκέφτηκαν το Μουσείο Δημοκρατίας όπου με τον Δήμαρχο του νησιού κ. Χαράλαμπο Μακρή συζήτησαν για την ιστορία του νησιού και το πως βίωσαν τον εθνικό διχασμό της τότε εποχής, ενώ ευχήθηκαν ποτέ ξανά η χώρα μας να μην βιώσει τέτοιες στιγμές.
Στο προάυλιο της Μαρασλείου σχολής όπου και φιλοξενήθηκαν, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εθελοντικές εργασίες καθαρισμού και συντήρησης.
Στο νησί της Λήμνου, μεταξύ άλλων, είχαν και την πρώτη τους επαφή με το άθλημα των θαλλάσιων καταδύσεων, όπου σε πιστοποιημένο καταδυτικό κέντρο του νησιού υπό την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών, πραγματοποίησαν μια κατάδυση γνωριμίας η οποία τους άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Οι Ανιχνευτές της Κοινότητας Προσκόπων Κοζάνης δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την γνωριμία τους με τα νησιά τόσο της Λήμνου όσο και του Αγίου Ευστρατίου, ενώ έφυγαν δίνοντας υπόσχεση για όσο το δυνάτον γρηγορότερη επάνοδο σε αυτά.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Αυγούστου 2012 10:16