Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2012 16:16

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελάτη Kοζάνης για τα προβλήματα απο το φράγμα της περιοχής

oyzoynidoy_eygΚλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με την βουλευτή της Κοζάνης Ευγενία Ουζουνίδου επισκέφτηκε την Ελάτη (του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού) και την Παλιουριά (του Δήμου Δεσκάτης) για να ακούσει και να δει τα προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή αυτή μετά την έμφραξη του φράγματος Ιλαρίωνα.
Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών είναι ανάστατοι

και οργισμένοι από την «συμπεριφορά» της ΔΕΗ απέναντι στην περιοχή τους αλλά και απέναντι σε όσους από αυτούς πλήττονται άμεσα από το μεγάλο αυτό έργο. Η απαράδεκτη αντιμετώπισή τους από την πολιτεία και τη ΔΕΗ τους κάνει να πιστεύουν ότι αυτό το αναπτυξιακό για όλη τη χώρα έργο θα το πληρώσουν με τον δικό τους οικονομικό μαρασμό.
Μετά τις τοποθετήσεις των κατοίκων, η βουλευτής και τα στελέχη του ΣΥΡΖΑ που συμμετείχαν στο κλιμάκιο (Κύρινας Αντώνης περιφερειακός σύμβουλος, Εταιρίδης Σοφοκλής στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Γρεβενών, Λιάκος Πολυδεύκης και Σιαμπανόπουλος Γιώργος από την Κοζάνη) με τις τοποθετήσεις τους δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν στις παρακάτω ενέργειες για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.
• Να θέσουν το θέμα στη βουλή με ερώτηση ώστε να υποχρεωθεί η κυβέρνηση και η ΔΕΗ να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες.
• Να θέσουν το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο έτσι ώστε να τοποθετηθούν και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και οι Δήμοι της περιοχής για τα προβλήματα αυτά καθώς και να αναδειχθεί η ανάγκη συνολικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη της παραλίμνιας περιοχής.
• Να θέσουν το θέμα στην επιθεώρηση περιβάλλοντος για να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες πριν η ΔΕΗ οδηγήσει την κατάσταση σε μη αναστρέψιμα δεδομένα.
• Να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων με το συντονισμό των ενεργειών όλων των φορέων τους.
Ειδική αναφορά έγινε από τη βουλευτή για την κατάσταση και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην περιοχή μετά την πρόθεση της σημερινής κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος σε αυτό και θα επιδίωξη μαζί με το λαό να ανατρέψει τα σχέδια αυτά της κυβέρνησης ΝΔ –ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2012 16:22