Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012 20:43

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας εν όψει του εορτασμού του δεκαπενταύγουστου

troxaia_12Οι Αστυνομικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχουν κάνει ειδικό σχεδιασμό ενόψει του εορτασμού του δεκαπενταύγουστου, προκειμένου να πάρουν αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, για την ασφαλή...

κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.

Ειδικότερα, οι βασικοί άξονες του σχεδιασμού προβλέπουν:

1.- Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφορικές συνθήκες, κάθε περιοχής.

2.- Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά ή και μεμονωμένα τροχαία ατυχήματα.

3.- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα τροχαίας σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις (Παναγία Μικροκάστρου και αλλού).

4.-Συνεργεία της τροχαίας θα διενεργούν ελέγχους, ιδιαίτερα για την βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, μη χρήση προστατευτικού κράνους και ζώνης, καθώς και λοιπών παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, επίδειξη ικανοτήτων, φθαρμένα ελαστικά κ.λ.π.

Εκτός των συνηθισμένων ελέγχων που θα πραγματοποιούνται σε εμφανή σημεία, με σκοπό αυτοί να λειτουργήσουν αποτρεπτικά στη διάπραξη παραβάσεων, έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και με την χρήση συμβατικών αυτοκινήτων, ραντάρ κ.λ.π. σ΄ όλο το οδικό δίκτυο.

Καλούμε τους γονείς, να βάζουν τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και ποτέ στο μπροστινό ή ανάμεσα στις δύο θέσεις και ποτέ τα παιδιά στην αγκαλιά πίσω ή μπροστά.

Στόχος και επιθυμία μας είναι η εξασφάλιση των πλέον ομαλών και ασφαλών συνθηκών κυκλοφορίας, η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και η άμεση αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος.

Η πρόληψη και η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας.

Η Οδική συμπεριφορά είναι πρώτα απ' όλα δικό μας θέμα.

Η εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι μονόδρομος στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012 20:45