Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012 13:40

Ν.Ο Κοζάνης της ΚΝΕ: « Ο αντικομμουνισμός και που στοχεύει»

KNEΣε συνθήκες όξυνσης της κρίσης και βαθέματος των αδιεξόδων της καπιταλιστικής διαχείρισης, στόχος των αστικών επιτελείων είναι να θολώσουν την πραγματική διέξοδο για τους λαούς, μέσα από το ξαναγράψιμο της Ιστορίας, την ταύτιση του κομμουνισμού με το ναζισμό και τη συκοφάντηση του Σοσιαλισμού που γνωρίσαμε.

Ζούμε σε μια περίοδο όπου υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ανατραπεί το καπιταλιστικό σύστημα. Για να περάσουμε σ' ένα ανώτερο σύστημα, το σοσιαλισμό, όπου καταργείται η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αν ο σοσιαλισμός ήταν κάτι απολιθωμένο δε θα βρισκόταν στο στόχαστρο της επίθεσης. Ο σοσιαλισμός είναι επίκαιρος και αναγκαίος. Σήμερα είναι ώριμο να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, να οργανωθεί η οικονομία με βάση τον κεντρικό σχεδιασμό, να οργανωθεί η παραγωγή με στόχο την ολόπλευρη ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών.

Η αντικομμουνιστική επίθεση δεν αφορά κάποια πρόσωπα, στελέχη ή κόμματα. Είναι νύχι - κρέας με το αστικό πολιτικό σύστημα. Ο αντικομμουνισμός είναι βασικό στοιχείο με το οποίο επιχειρεί η αστική τάξη, μαζί με τα άλλα συνδυασμένα μέτρα που παίρνει, να θωρακίσει τη δικτατορία του κεφαλαίου.

Σε αυτά τα πλαίσια η Ν.Ο Κοζάνης της ΚΝΕ σας καλεί στην προφεστιβαλική εκδήλωση την Παρασκευή 24/8 στην πλατεία της ΣΚΡΚΑ στις 21:00 με θέμα « ο αντικομμουνισμός και που στοχεύει».

Θα μιλήσει η Γιώτα Λαμπαδά μέλος του ΝΓ Κοζάνης της ΚΝΕ και θα γίνει προβολή του αντιπολεμικού δράματος του Σοβιετικού σκηνοθέτη Ελεμ Κλίμοφ «Ελα να δεις» (βραβείο καλύτερης ταινίας, βραβείο FIPRESCI, Φεστιβάλ Μόσχας 1985).

Η ταινία αποκαλύπτει τη φρικαλεότητα του φασισμού, με αφορμή την «εξαφάνιση» από το χάρτη 618 Λευκορώσικων χωριών, το 1943 από τους ναζί, οι οποίοι τα έκαψαν μαζί με τους κατοίκους τους. Αποτελεί ταυτόχρονα φόρο τιμής στα 2,2 εκατομμύρια Λευκορώσων που σκοτώθηκαν στη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου και συνολικά στα δεκάδες εκατομμύρια νεκρών της ΕΣΣΔ στην πάλη κατά του φασισμού. Το σενάριο του Αντάμοβιτς αναφέρει πραγματικά γεγονότα, όπως η καταστροφή του χωριού Κατίν.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012 13:45