Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012 19:09

Επίσκεψη Γ. Κασαπίδη στα Δασαρχεία Κοζάνης & Τσοτυλίου

KasapidisΤη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε δραστηριότητες δασικού χαρακτήρα στο Ν. Κοζάνης συζήτησε διεξοδικά με τους Δασάρχες Τσοτυλίου και Κοζάνης κ.κ. Δημητρίου Κωνσταντίνο και Σπυριδωνίδη Νικόλαο αντίστοιχα, ο βουλευτής του Ν. Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης.

Όπως διαπιστώθηκε ανάγκες υλοτομίας και στα δύο Δασαρχεία, καλύπτονται από υλοτόμους δασικών συνεταιρισμών από άλλους νομούς. Οι θέσεις εργασίας των υλοτόμων αυτών ανέρχονται σε μερικές δεκάδες κάθε χρόνο ενώ σε αρκετές περιπτώσεις στα συνεργεία αυτά απασχολούνται, ελλείψη ντόπιων υλοτόμων, οικονομικοί μετανάστες.

Ο κ. Κασαπίδης συμφώνησε με την πρόταση για δημιουργία σχολής υλοτόμων στο Νομό με σκοπό την εκπαίδευση και σωστή προετοιμασία για τη δύσκολη κι επικίνδυνη αυτή εργασία νέων ανθρώπων, που μπορεί να προσφέρει θέσεις εργασίας με ικανοποιητικό εισόδημα.

Ο βουλευτής του Νομού συζήτησε με τους δύο Δασάρχες και άλλα θέματα που προβληματίζουν τους υλοτόμους και τους δασικούς συνεταιρισμούς στο Νομό, ενώ έθεσε και το θέμα της επανέναρξης των αναδασώσεων οι οποίες έχουν σταματήσει εδώ και αρκετά χρόνια. Οι αναδασώσεις αυτές μπορούν να προγραμματιστούν τόσο σε περιαστικές περιοχές όσο και σε άλλες περιβαλλοντικά υποβαθμισμένες.

Όπως τόνισε ο κ. Κασαπίδης πρόκειται ν' αναληφθεί πρωτοβουλία για οργανωμένες αναδασώσεις σ' ολόκληρο το Νομό, αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο και πόρους προς την κατεύθυνση αυτή.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του απαλλοτριωμένου δάσους της Μαυροπηγής από τη ΔΕΗ, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει προχωρήσει στην πράξη η συμφωνία για πολλαπλάσια στρέμματα αναδασώσεων προς αντικατάστασή του στην ευρύτερη περιοχή που πλήττεται από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ.

Ο κ. Κασαπίδης έθεσε τα θέματα του καθορισμού των περιαστικών δασών από σκουπίδια που ρίπτονται ανεξέλεγκτα από ασυνείδητους, καθώς και το θέμα της αξιοποιήσεως γυμνών ορεινών και ημιορεινών εκτάσεων με καλλιέργειες κατάλληλων αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών χωρίς να θίγεται η ελεύθερη βόσκηση όπου στις περιοχές αυτές θα δίνουν και τους καλύτερους ποιοτικούς χαρακτήρες.

Για όλες τις προαναφερόμενες προτάσεις καθώς και για άλλες που σχετίζονται με την αξιοποίηση φυσικών πόρων και οικοσυστημάτων του Νομού, για τα οποία ήδη έχουν γίνει ενέργειες και δράσεις κατά το παρελθόν, ο κ. Κασαπίδης πρόκειται να ενημερώσει σχετικά και να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση προς τους Δήμους και άλλους φορείς με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση φορέων και πολιτών του Νομού, εκμεταλλευόμενοι κατάλληλα και τη νέα φυτευτική περίοδο που πλησιάζει.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012 19:11