Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 14:09

Πρωτοβουλίες ΝΔ για την προώθηση του λαδιού

KasapidisΔεν υπάρχουν μόνον εντάσεις στη Νέα Δημοκρατία αλλά λαμβάνονται και σο-βαρές αποφάσεις για κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτή των κ.κ. Κασσαπίδη και Μαγιάτη

Για παράδειγμα χθες το μεσημέρι , ο τομεάρχης Αγροτικού Γιώργος Κασσαπίδης μαζί με τον καθηγητή Προκόπη Μαγιάτη παρουσίασαν σε σύσκεψη με είκοσι βουλευτές από ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώ-ρας, τις προτάσεις τους για την αναβάθμιση της αγροτικής πολιτικής στον τομέα του λαδιού.

Σύμφωνα με τη μελέτη Μαγιάτη από ελέγχους που πραγματοποιή-θηκαν σε 250 είδη ελιάς ανά την Ελλάδα, ανεδείχθη πως το 70% του εγ-χωρίως παραγόμενου ελαιόλαδου περιέχει δύο συστατικές ουσίες, την ελαϊσύνη και την ελαιακανθήνη, οι οποίες είναι ιδιαιτέρως ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό και εντοπίζονται μόνο στο ελληνικό λάδι.

Προτάθηκε δε ,σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, να δημιουργηθεί ειδικός φορέας προώθησης του ελληνικού λαδιού (σς στα πρότυπα αντίστοιχου που υπάρχει στην Καλιφόρνια) καθώς και να τεθεί σε εφαρμογή η σχετική κοινοτική οδηγία για την προστασία του προϊόντος. Μάλιστα οι Κασσαπίδης και Μαγιάτης το επόμενο διάστημα πρόκειται να πραγματοποιήσουν περιοδείες με στόχο την ενημέρωση των ελαιοπαραγωγών ώστε το πρόγραμμα να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 14:12