Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012 16:51

Στη Σιάτιστα τερματίζει ο μεγάλος ποδηλατικός αγώνας με αφετηρία την Θεσσαλονίκη

podhlati_boioΜια μεγάλη αθλητική διοργάνωση θα έχει την ευκαιρία να φιλοξενήσει η Σιάτιστα και ο Δήμος Βοΐου την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, καθώς μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συμμετέχει στον επετειακό ποδηλατικό αγώνα δρόμου που διοργανώνει ο Ποδηλατικός Όμιλος «Βέλος» Θεσσαλονίκης.

Η Σιάτιστα επιλέγει ως η πόλη τερματισμού του αγώνα 170χλμ., στον οποίο θα συμμετέχουν κορυφαίοι Έλληνες αθλητές και επίλεκτες ομάδες του εξωτερικού.
Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί από το Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 9π.μ., με τους αθλητές να τερματίζουν περίπου στις 2.30μ.μ. στην πόλη της Σιάτιστας και αφού διανύσουν τη διαδρομή Άγιος Αθανάσιος- Αλεξάνδρεια- Βέροια- Καστανιά- Κοιλάδα- Δρέπανο- Κοίλα –Ξηρολίμνη.
Ο αγώνας διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του Ποδηλατικού Ομίλου «Βέλος» που συμπίπτει με τα 100 χρόνια ελευθερίας της Μακεδονίας.
Η Σιάτιστα επιλέγει συμβολικά ως πόλη τερματισμού καθώς στην περιοχή δόθηκε μία από τις σημαντικότερες μάχες για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.
Στόχος των διοργανωτών είναι να δοθεί διεθνής εμβέλεια στον Ποδηλατικό Αγώνα και τα επόμενα χρόνια να ενταχθεί στο παγκόσμιο calendar της ποδηλασίας, προκειμένου να υπάρξει τουριστική εισροή στις πόλεις που θα συμμετέχουν.
Τον αγώνα θα διαιτητεύσουν επίσημοι κριτές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, βάση των διεθνών κανονισμών του αθλήματος καθώς και αυτών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012 16:55