Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012 14:21

Με την Δάδα του ΤΕΙ η τελετή αφής της Δάδας στην Κοζάνη

dada_kozanhΗ Δάδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών πέρασε και από την Κοζάνη στις 16-9-2012 για να συνεχίσει το ταξίδι της προς το Καναλάκι Πρεβέζης τελικό προορισμό τη 10ης Λαμπαδηδρομίας. Φέτος μετά από τρία χρόνια αναμονής η δάδα που μια ομάδα φοιτητών του Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού το 2009 καταπιάστηκε να...

την σχεδιάσει, έγινε πραγματικότητα και η Μαρία Κοκκινοπούλου η φοιτήτρια που κέρδισε στην αναμέτρηση αυτή με τη φλόγα του πνεύματός της είχε την χαρά και την τιμή να είναι η πρωθιέρεια στην τελετή της αφής.

«Τιμής ένεκεν» από τον Σύλλογο Αιμοδοτών «ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ», αλλά και τιμή για το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας που πήρε μέρος στην κοινωνική αυτή προσφορά με τη νεολαία του, για την μετάδοση του μηνύματος του εθελοντισμού στην ζωή, στο αίμα που όλη η ανθρωπότητα χρειάζεται.
Συγκινημένη η Μαρία πήρε την φλόγα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Υδραυλικών Κοζάνης κ. Ιορδάνη Παπαδόπουλο της πιο δραστήριας κοινωνικής ομάδας στην Αιμοδοσία και άναψε τον βωμό. Οι Εθελοντές Αιμοδότες, μέλη άλλων Συλλόγων που συμμετείχαν και ανάμεσά τους ο Σύλλογος Εθελοντών Φοιτητών Αιμοδοτών που ιδρύθηκε φέτος, πήραν την φλόγα για να συνεχίσουν την Λαμπαδηδρομία της Αγάπης, για να «διαδώσουν την ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας, την ανάγκη για την συλλογή και η προσφορά αίματος στον άγνωστο συνάνθρωπό μας με τελικό στόχο να γίνει η χώρα μας αυτάρκης σε αίμα και παράγωγά του από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα» όπως ανέφερε συγκινημένος ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θεόδωρος Τσαουσίδης. Ιδιαίτερα όταν παρουσίασε την δάδα του «ΤΕΙ μας» που ξεκίνησε από το Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Δήμου Αμαρουσίου στις 17 Αυγούστου για να φτάσει ένα μήνα μετά στην πλατεία της Κοζάνης.

Η εκδήλωση της αφής της δάδας συνεχίστηκε με χαιρετισμούς από τους εκπροσώπους των φορέων καθώς και τον χαιρετισμό της Μαρίας Κοκκινοπούλου απόφοιτης πια του Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού που μας γύρισε το χρόνο πίσω για να μας μεταφέρει την εμπειρία της για την εργασία εκείνη, ευχαριστώντας τους Καθηγητές του Τμήματός της και την Διοίκηση του ΤΕΙ χωρίς να παραλείψει να εξάρει τον αγώνα ζωής των Αιμοδοτών. Ο Σύλλογος Κρητών η «Μεγαλόνησσος» για μια ακόμη φορά συμμετείχε με το χορευτικό του συγκρότημα και με μαντινάδες , ολοκληρώνοντας την βροχερή αλλά και συγκινητική εκείνη βραδιά.

Η 10η Λαμπαδηδρομία ολοκληρώνεται στις 28 Σεπτεμβρίου και αμέσως μετά αρχίζουν οι εργασίες της 25ης Αμφικτυονίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών, στην οποία θα συμμετέχει και ο νεοσύστατος Σύλλογος Εθελοντών Φοιτητών Αιμοδοτών ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με τον Πρόεδρο του Γιάννη Παπαδόπουλο, τον Αντιπρόεδρο Δημήτρη Καμπούκη και τον Γ. Γραμματέα Κώστα Σερέτη.

Η 25η Αμφικτυονία έχει θέμα : «Εθελοντική Αιμοδοσία, Ενημέρωση και Παιδεία» και βρίσκεται υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Κάρολου Παπούλια. Συνδιοργανωτές είναι το Υπουργείο Υγείας, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Πάργας, η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας και η Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012 14:26