Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 19:23

Διαψεύδει η διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου το κλέισιμο τμημάτων του ιδρύματος

panepistimioΗ Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αναφορικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με τις συγχωνεύσεις ΑΕΙ και το κλείσιμο Τμημάτων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αθηνά», δηλώνει τα εξής:
Τα όσα ισχυρίζονται

τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα είναι είτε εντελώς αυθαίρετα συμπεράσματα όσων τα συνέγραψαν, είτε αποτελέσματα διαρροών καθώς δεν προκύπτουν από έγκυρα δεδομένα, όπως άλλωστε και πλήθος άλλων με τα ίδια χαρακτηριστικά, τα οποία έχουν δημοσιευθεί κατά την τελευταία τριετία και έχουν διαψευστεί.
Τα δημοσιεύματα αυτά, παρά την αβασιμότητά τους, δημιουργούν ανησυχία στην κοινωνία και την πανεπιστημιακή κοινότητα και προκαλούν επομένως πραγματικά προβλήματα στα ελληνικά πανεπιστήμια.
Ζητά από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού καθώς και από την Αρχή Διασφάλισης & Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), σε να πάρουν θέση για το εν λόγω θέμα, το οποίο υπονομεύει το διάλογο που πρόκειται να ξεκινήσει για ένα ζήτημα εξαιρετικά σημαντικό για την Ανώτατη Εκπαίδευση και προκαλεί ανησυχία στο προσωπικό, στους φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και στις οικογένειές τους.
Ζητά επίσης να σταματήσει η αυθαίρετη στοχοθέτηση Περιφερειακών Πανεπιστημίων, αναπτυξιακής και εθνικής σημασίας. Η συζήτηση για τη σύνθεση του νέου ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, θα έχει νόημα μόνον εάν αφορά το σύνολο των ΑΕΙ της χώρας (Κεντρικά και Περιφερειακά), λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των χαρακτηριστικών τους.
Μετά από τη συνεδρίαση της διευρυμένης Διοικούσας Επιτροπής παρουσία και των Καθηγητών και Αν. Καθηγητών του Ιδρύματος στις 29-9-2012, και με βάση το δεδομένο ότι δεν υπάρχει εξέλιξη μέχρι στιγμής στα θέματα χρηματοδότησης τόσο του Εκτάκτου διδακτικού Προσωπικού όσο και των λειτουργικών δαπανών του Ιδρύματος από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, αποφασίστηκε η συμβολική αναστολή της λειτουργία του στις 8-10-2012 ημέρα Δευτέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Τέλος, η Διοικούσα Επιτροπή ενημερώνει ότι σκοπεύει να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ενημέρωσης των θεσμικών και πολιτειακών εκπροσώπων της χώρας και της Δυτικής Μακεδονίας.
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας επιτελεί υψηλό ακαδημαϊκό και εκπαιδευτικό έργο, συμβάλλοντας ουσιαστικά και στην περιφερειακή ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας και αυτό θα συνεχίσει να πράττει.

Κοζάνη 4-10-2012

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 19:27