Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 13:50

Η ΜΚΟ Βελβεντού ζητά πολιτική λύση στο πρόβλημα

φωτογραφία αρχείουΠραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 η εξαμηνιαία τακτική γενική συνέλευση των μελών της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας & ΜΚΟ «Κοινωνία Των Πολιτών Του Βελβεντού».
Στη γεμάτη από μέλη και φίλους της εταιρείας αίθουσα του τουριστικού περιπτέρου «Μετόχι» παρουσιάστηκαν ..

από τον πρόεδρο, κ. Στεργίου Μανώλη τα πεπραγμένα του τελευταίου εξαμήνου καθώς και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή του καποδιστριακού Δήμου Βελβεντού μετά 21 μήνες «καλλικρατικής αυτοδιοίκησης».

Στη συνέχεια κατατέθηκε η πρόταση προϋπολογισμού για το 2013 από το Δ.Σ. της εταιρείας προς τη γενική συνέλευση - όπως προβλέπεται από το καταστατικό για τη συνέλευση του β' εξαμήνου κάθε έτους - η οποία και εγκρίθηκε ομόφωνα από το σώμα.
Αμέσως μετά η συνέλευση συνεχίστηκε με μία εκτενή παρουσίαση της δράσης της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για το τελευταίο εξάμηνο. Ακολούθησε η Κίνηση Γυναικών για την ανεξαρτησία του Δήμου Βελβεντού που έκανε τη δική της παρέμβαση, όπως και η Νεολαία Βελβεντού και αρκετοί πολίτες.

Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων ήταν η επιμονή στο στόχο του Αγώνα καθώς και η ανάγκη για πιο δυναμικές παρεμβάσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Τέλος παρουσιάστηκε εκ μέρους της «Κοινωνίας Των Πολιτών Του Βελβεντού» και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο διαμορφώθηκε και από τις προτάσεις των συμμετεχόντων και εγκρίθηκε ομόφωνα:

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ»
για τον Καλλικράτη και το Δήμο Βελβεντού.

Η γενική συνέλευση της «Κοινωνίας Των Πολιτών Του Βελβεντού» της 5ης Οκτωβρίου 2012 ομόφωνα αποφάσισε:

Εκφράζει την καθολική διαμαρτυρία της εξ ονόματος σύσσωμης της παμβελβεντινής κοινωνίας για τον «Καλλικράτη» και την ουσιαστική διάλυση του Δήμου Βελβεντού με τη συγχώνευσή του με άλλους Δήμους.
Από τις αρχές του 2011 αντιμετωπίζουμε πλείστα αυτοδιοικητικά τεκταινόμενα στην περιοχή μας –απουσία Δημοτικών Συμβούλων στο διευρυμένο Δήμο- μέσα από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία και ΜΚΟ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ», στην οποία συμμετέχουν και δραστηριοποιούνται εθελοντικά 2500 ενήλικοι δημότες του Δήμου Βελβεντού, που δεν αποδέχονται την κατάργηση του Δήμου τους, ούτε και τη διοίκησή του από ένα Δημοτικό Συμβούλιο που έλαβε μόνο 22 ψήφους στο Βελβεντό πολύ δε περισσότερο από ένα Τοπικό Συμβούλιο που ψηφίστηκε από 59 πολίτες σε σύνολο 3.000 ψηφοφόρων.
Ζούμε καθημερινά την υποβάθμιση στην ποιότητα ζωής από την λειτουργία του Καλλικρατικού Δήμου. Η αφαίμαξη των υπαλλήλων του Δήμου Βελβεντού, η αρπαγή και η μη αξιοποίηση του μηχανολογικού του εξοπλισμού εντός του Βελβεντού και των οικισμών του, η απαράδεκτη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση των ζημιών, η μη επένδυση θεσμοθετημένων εσόδων που μας ανήκουν και οι επικοινωνιακές προκλήσεις προς μια ολόκληρη κοινωνία, με απόλυτη ευθύνη του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου του Καλλικρατικού Δήμου, είναι λίγα μόνο από όσα υποβαθμίζουν καθημερινά την αναπτυξιακή πορεία που είχε το Βελβεντό μέχρι τις 31/12/2010.
Όλοι οι πολίτες ενωμένοι διεκδικούμε την ανεξάρτητη θέση του Δήμου μας και απαιτούμε να ληφθούν υπόψη οι 3040 υπογραφές των δημοτών, τα ψηφίσματα και οι αποφάσεις όλων των Λαϊκών Συνελεύσεων, οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βελβεντού, οι 2500 προσωπικές επιστολές δημοτών και φορέων στην Κυβέρνηση το έτος 2010, οι αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις, η αποχή μας σε ποσοστό 98% από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου 2010 και τα ακλόνητα επιχειρήματα μιας ολόκληρης και βιώσιμης κοινωνίας, της οποίας η πορεία , αν δεν αλλάξει το καθεστώς προδιαγράφεται απολύτως φθίνουσα.

Διεκδικούμε πολιτική λύση στο πρόβλημά μας και απαιτούμε να δοθεί η λύση αυτή άμεσα από το Υπουργείο Εσωτερικών, την Κυβέρνηση και τη Βουλή.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και είμαστε έτοιμοι να τον κλιμακώσουμε.

Το ψήφισμα αυτό να σταλεί στον Πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, στον Πρόεδρο της Βουλής, στον Υπουργό Εσωτερικών, στους βουλευτές του Νομού, στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, στην Π.Ε.Δ. Δ. Μακεδονίας και στα Μ.Μ.Ε.
Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ» &
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 13:55