Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012 15:04

Ξεχωριστή η παρουσία του ΤΕΕ/Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας στη συγκέντρωση της Κοζάνης

pempti-6Ιδιαίτερη παρουσία στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 με αφορμή την 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις αλλαγές που έρχονται στους μισθούς και τις συντάξεις των εργαζομένων.

Με ένα δυναμικό παρόν και με ικανοποιητική συμμετοχή, οι συνάδελφοι Δι-πλωματούχοι Μηχανικοί, διαμαρτυρήθηκαν με αυτόν τον τρόπο και απαίτησαν να μπει τέλος στις αποτυχημένες πολιτικές της ύφεσης και των οριζόντιων περικοπών, που οδη-γούν τους Μηχανικούς στην ανεργία, στη φτώχεια και τις τεχνικές παραγωγικές δραστη-ριότητες σε τέλμα. Διπλωματούχοι Μηχανικοί όλων των κλάδων, κυρίως από την πόλη της Κοζάνης, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΤΕΕ/ΤΔΜ, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που πλήττουν κυρίως τους νέους συναδέλφους. Ένωσαν τη φωνή τους, μαζί με άλλους επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς και άλλα σωματεία και εργαζομένους, δι-εκδικώντας:

• Τη μείωση των παγίων ασφαλιστικών εισφορών και την αύξηση των αναλογικών εισφορών του Ταμείου, με ένταξη όλων των έργων παραχώρησης,
• Την κάλυψη της ανεργίας των μηχανικών με άμεση ενεργοποίηση του κλάδου προνοιακών παροχών
• Τη μη ένταξή του τομέα Υγείας του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΟΠΥΥ
• Την αναπλήρωση της κλοπής των αποθεματικών μας από τη Τράπεζα της Ελλά-δος
• Ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους
• Αυτοδιαχείριση του ΕΤΑΑ και των αποθεματικών του
• Διατήρηση του αφορολόγητου ορίου
• Διαμόρφωση ενός ιεραρχημένου αναπτυξιακού σχεδίου

Σύμφωνα με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του κεντρικού ΤΕΕ (16-10-2012), ο αγώ-νας των Διπλωματούχων Μηχανικών κλιμακώνεται με συνέχιση της αναστολής λει-τουργίας όλων των Υπηρεσιών Εξυπηρέτησής του ΤΕΕ και των υπηρεσιών της Τράπε-ζας Πληροφοριών ΤΕΕ, μέχρι και τις 28 Οκτωβρίου 2012. Επίσης αποφασίστηκε η συ-νέχιση της αποχής όλων των εκπροσώπων και των μελών του ΤΕΕ από όλες τις Επι-τροπές, τα Συμβούλια, τις Τεχνικές Εκπροσωπήσεις, μέχρι και τις 28 Οκτωβρίου 2012.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012 15:07