Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012 22:57

Ακροδεξιοί απειλούν τον μητροπολίτη Σιατίστης μετά την παρέμβασή του

assets_LARGE_t_420_54120992_type12128Ας κοπιάσουν στον ναό του Κυρίου και ας πράξουν ό,τι αγαπούν, απαντά ο κ.Παύλος

«Ας κοπιάσουν στον ναό του Κυρίου και ας πράξουν ό,τι αγαπούν» ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας pheme.gr, η απάντηση του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, Παύλου, όταν τον πληροφόρησαν ότι ακροδεξιοί τηλεφωνούν στη μητρόπολη και εκτοξεύουν απειλές εναντίον του.

Τα απειλητικά τηλεφωνήματα εναντίον του κ. Παύλου, αμέσως μετά την παρέμβασή του κατά της Χρυσής Αυγής, δέχτηκε πρώτα ο νεωκόρος του ναού Αγίου Δημητρίου στη Σιάτιστα, ο οποίος σήκωσε το τηλέφωνο την Τετάρτη το πρωί και άκουσε κάποιον να κραυγάζει: «Το κομμούνι θα το κάψουμε».

Λίγο αργότερα δέχθηκε υβριστικό και απειλητικό τηλεφώνημα και ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος. 'Οπως λέει μιλώντας στο vima.gr o κ. Εφραίμ ζήτησε να πληροφορηθεί το όνομα της γυναίκας που απειλούσε τον Μητροπολίτη, αλλά εκείνη αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομά της. «Τότε κι εγώ της είπα ότι δεν ομιλώ με αγνώστους και έκλεισα το τηλέφωνο» εξηγεί ο κ. Εφραίμ.

Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες ο κ. Παύλος με δημόσια παρέμβασή του στην ιστοσελίδα romfea.gr τόνιζε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι πολιτική παράταξη αλλά αντιχριστιανική οργάνωση και σημείωνε ότι η ταύτιση της Χρυσής Αυγής με τους χριστιανούς είναι επικίνδυνη.

Ο Μητροπολίτης είναι ο πρώτος από τους ιεράρχες της Εκκλησίας που τοποθετήθηκε ανοιχτά εναντίον της Χρυσής Αυγής αναφέροντας ότι η οργάνωση «διώκει, προσβάλλει και εξευτελίζει καθημερινά τον Χριστό και το πράττει στα πρόσωπα των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών».

Μάλιστα υπογράμμιζε ότι με την παρέμβασή του θέλησε να διαφοροποιηθεί από τους ιεράρχες που είτε καλύπτουν, είτε «χαϊδεύουν» την Χρυσή Αυγή. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος, συνοδευόμενος από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, πήγε στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας για να καταθέσει μήνυση εναντίον των συντελεστών του «Corpus Christi».

«Κάθε εναγκαλισμός και χάϊδεμα χριστιανού ή πολύ περισσότερο ιερωμένου προς τη Χρυσή Αυγή δείχνει μπέρδεμα φρικτό και ακύρωση της πίστης», ανέφερε ο κ. Παύλος στο κείμενό του.

Γαλάνης Δημήτρης vima.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012 23:02