Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 13:42

Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης: Όχι στο ξεπούλημα και κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και στις απολύσεις των εργαζομένων

ergatiko_kentroΤο Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης συμπαρατάσσεται και υποστηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ. Τα προβλήματα στη ΛΑΡΚΟ αποτέλεσαν αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ και τα εργατικά κέντρα της περιοχής χθες Τρίτη, 27/11/2012 στα γραφεία της Συνομοσπονδίας.

Στη σύσκεψη αναλύθηκε διεξοδικά και αναδείχθηκε η αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας υπό δημόσιο έλεγχο της μεγαλύτερης μεταλλευτικής βιομηχανίας της χώρας αλλά και της Ευρώπης καθώς και της διασφάλισης όλων των θέσεων εργασίας.

Η ΛΑΡΚΟ δραστηριοποιείται και στην περιοχή μας, με μεγάλη συμβολή στη μείωση της ανεργίας, στην απασχόληση και στις τοπικές οικονομίες έξη συνολικά νομών και τέλος στην Εθνική οικονομία.

Η αξία της είναι ανεκτίμητη. Έχει στην κατοχή της ένα εκατομμύριο στρέμματα Ελληνικής δημόσιας γης, παραγωγική μονάδα με σύγχρονη τεχνολογία και υψηλή τεχνογνωσία, ιδιόκτητο λιμάνι, τρία μεταλλεία και ένα λιγνιτωρυχείο.

Τα νικελιούχα κοιτάσματα, τα οποία υπάρχουν στο υπέδαφος της υπολογίζονται σε 20δις ευρώ.

Η ΛΑΡΚΟ πρέπει να παραμείνει κοινή και αδιαίρετη εταιρία κάτω από Δημόσιο έλεγχο και οχι να ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ, στα ιδιωτικά συμφέροντα που την επιβουλεύονται

Μαζί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τις τοπικές κοινωνίες θα εντείνουμε τον αγώνα για να διασφαλιστεί η εύρυθμη και ενιαία λειτουργία της εταιρίας αλλά και για να μη βυθιστούν στην ανεργία και την ερήμωση μεγάλες περιοχές της χώρας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 13:44