Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010 13:40

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ Γ. ΒΛΑΤΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΚΕΓ ΕΛΚΕΔΕ

altΗ ερώτηση του κ. Βλατή έχει ως εξής:

Θέμα: Συγχώνευση διά απορροφήσεως του «Κέντρου Ελληνικής Γούνας Α.Ε.» με το «ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού Α.Ε.».

Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου «Κατάργηση, συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του δημόσιου τομέα», πρόκειται να πραγματοποιηθεί συγχώνευση δια απορροφήσεως του «Κέντρου Ελληνικής Γούνας Α.Ε.» -που λειτουργεί από το 1990 με έδρα την Καστοριά- με το «ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού Α.Ε.»

Όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία που έθεσε στη διάθεσή σας το Κ.Ε.Γ, μέσω της συγχώνευσης επιτυγχάνεται μια εξοικονόμηση ετήσιου κόστους της τάξεως μόλις των 16.370 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται επιπλέον κόστος από την ίδια τη διαδικασία της συγχώνευσης.

Επιπλέον, θα πρέπει να συνυπολογιστούν οι συνέπειες της επικείμενης συγχώνευσης στην εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη την ενίσχυση του γραφειοκρατικού και πολύπλοκου χαρακτήρα της λειτουργίας του δημοσίου, που εν προκειμένω θα οφείλεται στην προσθήκη ενός επιπλέον σταδίου στη συνεργασία-επικοινωνία μεταξύ Υπουργείου και Κ.Ε.Γ.

Επειδή το οικονομικό όφελος που εξασφαλίζει η εν λόγω συγχώνευση είναι εξαιρετικά μικρό

Επειδή η λειτουργία του Κ.Ε.Γ. χρηματοδοτείται ως επί το πλείστον μέσω της υλοποίησης κοινοτικών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων

Επειδή η σημασία του κλάδου της γουνοποιίας για την οικονομία της Δυτικής Μακεδονίας είναι ιδιαίτερα σημαντική, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

Προτίθεται το Υπουργείο να αναθεωρήσει την απόφασή του να προχωρήσει σε συγχώνευση του ΚΕΓ με το ΕΛΚΕΔΕ προκειμένου να παραμείνει το ΚΕΓ ανεξάρτητος φορέας;

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010 13:43