Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010 12:31

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ

altΤο Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης σε έκτακτη σύγκλισή του με αφορμή την κοίμηση του Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Αυγουστίνου Καντιώτη εξέδωσε το ακόλουθο Ψήφισμα: Η «απώλεια» του πρώην Μητροπολίτη Αυγουστίνου Καντιώτη στερεί τον τόπο μας από την εμβληματική μορφή ενός λατρευτού ιεράρχη, φλογερού ιεροκήρυκα, μεγάλου ανθρώπου.

Επί 34 συναπτά έτη καθοδήγησε θρησκευτικά το ποίμνιό του και πήρε θέσεις για διάφορα κοινωνικά ζητήματα, οι οποίες πολλές φορές τον έφεραν στο επίκεντρο της πανελλήνιας επικαιρότητας.

Στήριξε όσο κανένας τις άπορες οικογένειες, τους νέους και τις νέες, την τρίτη ηλικία με κατασκηνώσεις, οικοτροφεία, οίκους ευγηρίας, οικονομικές ενισχύσεις.

Επίκαιρα αποτελούν ακόμη και σήμερα εκατοντάδες από τα κηρύγματά του που κατά καιρούς δημοσιεύονται στον τύπο.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του και αποφασίζει:
  1. Να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στην πρώτη συνεδρίαση που θα γίνει.
  2. Να αποφασίσει για την απόδοση τιμών στον Αυγουστίνο Καντιώτη βάσει του Κανονισμού Τιμητικών Διακρίσεων.
  3. Αντιπροσωπεία του να παρευρεθεί στην εξόδιο ακολουθία που θα ψαλλεί στη Φλώρινα.
Να σημειωθεί ότι με απόφαση του Νομάρχη Κοζάνης Γιώργου Δακή, λόγω πένθους δεν θα λειτουργήσουν σήμερα οι υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης στην Πτολεμαΐδα.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010 12:37