Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 12:41

Γ. ΔΑΚΗΣ: «ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ»

alt«Δεν υφίσταται άμεσος κίνδυνος για το ρήγμα της Μαυροπηγής» διαβεβαίωσε ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Νομαρχία Κοζάνης. Ο κ. Δακής επισήμανε ότι «θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να έχουμε την συνεχή καταγραφή και παρακολούθηση ώστε το πρόβλημα εάν συνεχιστεί να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα τόσο σε επίπεδο πολιτικής προστασίας όσο και σε επίπεδο παρέμβασης των τεχνικών υπηρεσιών».

Από τη πλευρά του ο προϊστάμενος της διεύθυνσης τεχνικής γεωλογίας του ΙΓΜΕ Νίκος Νικολάου τόνισε πως «διαπιστώθηκε εξέλιξη στο φαινόμενο και ότι η ρογμάτωση έχει φτάσει μέχρι τις παρυφές του οικισμού ενώ παράλληλα έχει δημιουργηθεί και δεύτερο ρήγμα κατευθυνόμενο προς την πλευρά του ορυχείου». Ο κ. Νικολάου ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να είναι σε ετοιμότητα και συνεχή παρακολούθηση και τόνισε πως «η εξέλιξη του φαινομένου βάζει πάρα πολλά αίτια στο μυαλό και αυτά πρέπει να διερευνηθούν».

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου το τελικό πόρισμα του ΙΓΜΕ θα ανακοινωθεί σε ένα χρόνο καθώς όπως είπε «είναι μια διαδικασία μακροχρόνια που απαιτεί πορίσματα από διάφορους επιστήμονες».   

Σ.Φ. 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 14:26