Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2010 21:16

ΔΙΟΔΙΑ ΟΥΤΕ ΑΚΡΙΒΑ, ΟΥΤΕ ΦΘΗΝΑ, ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ

altΣε λειτουργία τέθηκε “δοκιμαστικά” ο σταθμός διοδίων του Πολύμυλου Κοζάνης. Η διέλευση για τα δίκυκλα και τα τρίκυκλα θα κοστίζει 2 ευρώ, για τα ΙΧ 2,80 ευρώ, για τα φορτηγά, τα λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 7 ευρώ και για φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 10 ευρώ. Το δυσβάσταχτο αυτό χαράτσι για τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που παραχωρεί σε επιχειρηματικούς ομίλους το εθνικό οδικό δίκτυο, για να ενισχυθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.
Οι νέες αυξήσεις αποτελούν μόνο ένα μέρος από τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν στόχο να πληρώσεις εσύ, ο εργαζόμενος, ο αυτοαπασχολούμενος, την κρίση. Για να στηρίξουν τους επιχειρηματικούς ομίλους, που ευθύνονται νια την κρίση, με νέες χρηματοδοτήσεις και φοροαπαλλαγές.
Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσονται οι αυξήσεις οτα διόδια και η δημιουργία νέων.
Πρόκειται για χαράτσι προς όφελος των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων.
Ευθύνονται και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ γιατί ψήφισαν μαζί την παράδοση των οδικών αξόνων της χώρας στους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους μέσω των ΣΔΙΤ (Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα). Έτσι υποχρεώνουν το λαό να χρυσοπληρώνει τα έργα και μάλιστα πολλαπλά. Και για να κατασκευαστούν και για να τα χρησιμοποιεί. Και με τη βαριά φορολογία και με τα διόδια.
Είναι προκλητικές οι επιδοτήσεις που δίνουν προς τους μεγαλοεργολάβους. Το Δημόσιο χρηματοδοτεί τα έργα κατά 90%, και οι κατασκευαστικοί όμιλοι μόλις κατά 10%, ενώ τους παραχωρείται το δικαίωμα να τα εκμεταλλεύονται για δεκαετίες (30-35 έτη)!
Μην το δέχεσαι. Το ΚΚΕ σε καλεί να παλέψουμε μαζί για να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια. Η κίνηση όλων των οχημάτων κάθε τύπου πρέπει να είναι δωρεάν σε όλους τους δρόμους χωρίς τέλη και διόδια.Τα έργα και τις υποδομές πρέπει να τα αναλαμβάνει το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και το περιβάλλον. Για δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες
Γνώρισε τις θέσεις και την πρόταση του ΚΚΕ. Εμπιστεύσου τη δύναμη σου!
Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούν να βάλουν φρένο στα μέτρα που χειροτερεύουν τη ζωή τους, μόνο αν οργανώσουν την πάλη τους για τα δικαιώματα τους, αν απορρίψουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Πάλεψε μαζί μας για να φορολογηθούν δραστικά τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου με συντελεστή 45%, να καταργηθούν οι έμμεσοι φόροι στα είδη λαϊκής κατανάλωσης Με ισχυρό ΚΚΕ, με αντιμονοπωλιακή συμμαχία και πόλη μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2010 21:20