Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010 14:46

ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑΝ 233 ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

altΠραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010  το πρωί παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεοκλήτου, η τελετή αποφοίτησης των δημοτικών αστυνομικών της φετινής σειράς στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Σχολής Εκπαίδευσης Δημοτικής Αστυνομίας Πτολεμαϊδας.

Οι 233 νέοι δημοτικοί αστυνόμοι, 185 άνδρες και 48 γυναίκες, μετά το τέλος της 5μηνης θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσής τους είναι πλέον έτοιμοι να αναλάβουν καθήκοντα στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης όλης της χώρας.

Ο αγιασμός ξεκίνησε με την προτροπή του Μητροπολίτη Θεόκλητου προς τους δημοτικούς αστυνομικούς «να επιτελούν το έργο τους με δικαιοσύνη και ανθρωπιά βαδίζοντας στο δρόμο του Θεού».

Απευθυνόμενος στους δημοτικούς αστυνόμους ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης είπε ότι «είναι δύσκολο να αποχωριστείς τους νέους και τις νέες που σιγά-σιγά έγιναν μέρος της τοπικής κοινωνίας, καθώς το προηγούμενο χρονικό διάστημα συνυφάνθηκαν στον κοινωνικό ιστό της πόλης» και τους ευχαρίστησε «για την άριστη συμπεριφορά τους καθ’ όλο το διάστημα της παραμονής τους στην πόλη». Μιλώντας για το έργο που καλούνται να επιτελέσουν από ‘δω και πέρα, ο κ. Τσιούμαρης τόνισε ότι «συνηθίζω να ονομάζω τη δημοτική αστυνομία επίλεκτο σώμα της αυτοδιοίκησης, αφού για να εφαρμοστεί η τάξη και ο νόμος προσκρούουμε σε μια ιδιαίτερη άποψη που έχουμε εμείς οι Έλληνες περί νομιμότητας και δικαίου και συμμορφωνόμαστε κατά το δοκούν και όπως βολεύει το προσωπικό μας συμφέρον» και κάλεσε τους δημοτικούς αστυνόμους «με τη συμπεριφορά τους και κυρίως την κατάλληλη διαχείριση της εξουσίας και να αποκαταστήσουν την αίσθηση του δικαίου στους πολίτες που την έχουν χάσει».

Κλείνοντας ο κ. Τσιούμαρης δήλωσε ότι οι δημοτικές αρχές θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό τους, γιατί το έργο που επιτελούν είναι άμεσα συνδεδεμένο με την εικόνα της νομιμότητας και της τάξης που παρουσιάζει κάθε δημοτική αρχή, ενώ έκανε πρόταση προς την προϊσταμένη της διεύθυνσης οργάνωσης και λειτουργίας ΟΤΑ Βασιλική Γιαβή να συνεχίσει η σχολή της λειτουργίας της, εξυπηρετώντας τις ανάγκες εκπαίδευσης των σωμάτων ασφαλείας από την Ελλάδα, αλλά και τη Μεσόγειο.

Ο διοικητής της σχολής αστυνόμος Α’ Χαράλαμπος Θεοχάρης  τόνισε στο χαιρετισμό του ότι η δημοτική αστυνομία δημιουργεί βάσιμες προσδοκίες για μια ξεχωριστή παροχή υπηρεσιών προς τον πολίτη για την επίλυση προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής, ενώ απευθυνόμενος στους δημοτικούς αστυνόμους ζήτησε «να υπηρετούν τους πολίτες με σεβασμό και ανθρωπιά» ,ενώ  ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή και ιδιαίτερα το δήμαρχο Πτολεμαϊδας Γρηγόρη Τσιούμαρη για την μέχρι τώρα άριστη λειτουργία της σχολής.  

«Καλή επιτυχία» στο έργο τους ευχήθηκε απευθυνόμενη στους νέους δημοτικούς αστυνομικούς και η προϊσταμένη οργάνωσης και λειτουργίας ΟΤΑ Βασιλική Γιαβή, η οποία παραβρέθηκε στην εκδήλωση και αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που είχε με το δήμαρχο Πτολεμαϊδας Γρηγόρη Τσιούμαρη, το διοικητή Χαράλαμπο Θεοχάρη και το διευθυντή Κυριάκο Ανθίδη. Επίσης, ανέφερε ότι λόγω «Καλλικράτη» θα αλλάξει το σύστημα των προσλήψεων με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν, ενώ τόνισε ότι υπάρχει βούληση της κυβέρνησης για συνέχιση της λειτουργίας των σχολών.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής.

 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010 14:49