Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010 13:24

ΤΟ ΚΟΜΒΟΪ VIVA PALESTINA ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Σεπτεμβρίου 2010 έκανε το περασμά του από την Κοζάνη, το κομβόι της οργάνωσης Viva Palestina, έπειτα από κάλεσμα του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα. Η οργάνωση, που αποτελείται από Άγγλους και Παλαιστίνιους δεύτερης γενιάς, καθώς και ακτιβιστές από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, έχει σκοπό την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό λαό. Την πολυεθνική πομπή υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κίρκος, ενώ τους προσφέρθηκε φαγητό εις ένδειξην φιλοξενίας και αλληλεγγύης.

 Ο κ. Μαλούτας αφού έδωσε τις ευχές του για καλό δρόμο στους ακτιβιστές επεσήμανε πως ο Δήμος Κοζάνης έχει δείξει και στο παρελθόν τη συμπαράστασή του στον παλαιστινιακό λαό. Πρόσφατα μάλιστα, καταδίκασε την βάρβαρη επίθεση που έγινε στη νηοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην Λωρίδα της Γάζας. Το σημερινό κάλεσμα της οργάνωσης Viva Palestina είναι μία έκφραση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς προς τον λαό της Παλαιστίνης που ταλανίζεται.

Η Nicky μέλος του κομβόι, εξέφρασε την άποψη ότι “η επιχείρηση είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις, καθώς οι συνθήκες που επικρατούν την παρούσα στιγμή στην Παλαιστίνη είναι ιδιαίτερα σκληρές. Το ταξίδι αναμένεται να είναι πολύ δύσκολο, επομένως η φιλοξενία που συναντάμε εδώ είναι εκπληκτική, ιδιαίτερα για τα νέα μέλη της αποστολής που ζουν αυτή την εμπειρία για πρώτη φορά”.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010 17:32